COVID-19: Boek een afspraak

Heavy Metal: Alles wat je moet weten over beleggen in goud

€28,50

Aantal resterend: 16

Een jaar na het verschijnen van zijn eerste boek “God dobbelt niet op de beurs – Beter beleggen voor een beter leven”, dat inmiddels aan zijn vierde druk toe is, stelt Jan Longeval zijn nieuwe boek voor: Heavy Metal – Alles wat je moet weten over beleggen in goud.

Jan Van Cutsem, eigenaar van The House Gold & Silver, vond het bijzonder fijn dat hij zijn zijn kennis over beleggen in goud delen met Jan Longeval.
“Als zaakvoerder van The House kom ik dagelijks in contact met mensen die de waarde van deze langetermijninvestering begrijpen. Goud verdient een rechtmatige plaats in elke portefeuille. Het vormt een veilige haven, een stabiele tegenhanger voor andere beleggingen, een bescherming tegen inflatie en financiële crisissen. Ik zal mijn klanten met plezier dit naslagwerk aanraden!”


Enkele inzichten uit het boek:

Wist je dat alle goud dat de mens de voorbije 6.000 jaar heeft gedolven past in vier Olympische zwembaden? Maar dat het binnenste van de aarde voldoende goud bevat om een laag van vier meter dik rond de aarde te leggen? En dat al dit goud uit de ruimte komt, waar het werd gesmeed in de nucleaire hoogovens van supernova’s? Dat de goudprijs niet wordt bepaald door vraag en aanbod in de markt van fysiek goud? Dat de bitcoin een digitale imitatie is van goud? En dat goudmijnaandelen een zeer inefficiënte manier zijn om de goudprijs te bespelen?

Het boek ruimt ook een aantal monetaire misvattingen, die beleggers in goud al te vaak op het verkeerde been hebben gezet, uit de weg. Zo bijvoorbeeld legt het boek uit waarom kwantitatieve versoepeling (de massale aankopen van obligaties door de centrale banken) niet leidt tot een massale injectie van liquiditeit in de economie, noch tot een opstoot van inflatie.

Kwantitatieve versoepeling is trouwens niets nieuws en werd reeds in de achttiende eeuw in Frankrijk op grote schaal toegepast op aangeven van een Schotse voortvluchtige moordenaar, genaamd John Law. Zijn experiment mondde uit in de eerste beurszeepbel in de geschiedenis, die de eerste ‘millionaires’ maakte, vervolgens ontplofte en een chaos creëerde die mee de aanzet was tot de Franse Revolutie. Het boek toont ook aan dat de macht van de centrale banken schromelijk wordt overschat.

Heavy Metal ontkracht nog tal van andere populaire mythes, over de gouden standaard, de oorzaak van de Grote Depressie, overbevolking en over de ware toedracht van de staatsschuld.