The House Logo

Erkende expertise

Numismatiek

Bij The House kunt u terecht voor de aan- en verkoop van authentieke, historische gouden en zilveren munten met een hoge verzamelwaarde.

Numismatiek is een persoonlijke liefde van Jan Van Cutsem.
Zijn liefde voor geschiedenis in combinatie met gouden en zilveren munten maken dat ook de historische munten een belangrijk onderdeel zijn van The House.
Neem gerust contact op met een van onze winkels voor elke expertise op dit gespecialiseerde domein.

Bekijk ons aanbod

Een passie voor geschiedenis

Er is niemand die meer interesse toont in het uniek verhaal achter elke munt dan onze zaakvoerder Jan Van Cutsem. Hij verdiept zich graag in de rijke geschiedenis van munten en achterhaalt met plezier de unieke historiek achter elke gouden of zilveren munt.

Handel in numismatiek is niet zomaar een nieuwe bladzijde binnen het The House - verhaal. Het is een plaats waar Jan zijn passie voor numismatiek kan botvieren.

Bent u op zoek naar een speciaal gouden of zilveren muntstuk?
Zoekt u iemand met kennis van zake voor een waardebepaling van uw oude gouden of zilveren muntstukken?
Jan deelt graag zijn kennis en maakt een gratis waardebepaling op.

Boek een afspraak

PCGS Authorized Dealer

The House Gold & Silver is reeds jaar en dag een PCGS autorized dealer. Dat betekent dat wij erkend zijn om PCGS graded muntstukken naar waarde te kunnen schatten en een betrouwbare partner zijn om deze munten te verhandelen.

Wat is PCGS?
PCGS staat voor Professional Coin Grading Service en is een gekende grading service firma onder de muntverzamelaars. PCGS gradeert munten volgens de kwaliteit en zeldzaamheid. Wanneer u over een PCGS graded muntstuk bezit bent u zeker vande authenticiteit en van de kwaliteit van het muntstuk.

PCGS hanteert een eigen grading systeem.
Ze gebruiken drie categorieën waar ze de munt tot categoriseren: Mint State (MS), Proof (PR) en Specimen (SP).

Mint State (MS) is de categorie waar ongecirculeerde munten tot behoren. De munt staat kan variëren van een munt die markeringen bevat (MS-60) tot een onberispelijk exemplaar (MS-70). Zo goed als alle munten die wij verkopen in een PCGS-holder behoren tot de Mint State categorie.

Meer informatie over hun waardebepaling kan u hier terugvinden:
https://www.pcgs.com/grades

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0