The House Logo

Uw gouden of zilveren juwelen verkopen?

Heeft u gouden of zilveren sieraden in uw bezit en u wilt weten wat ze waard zijn? Bij The House bent u aan het juiste adres. U kan in onze winkels terecht voor een gratis waardeschatting van uw oud-goud of zilver. The House koopt al uw ringen, armbanden, kettingen, oorbellen, horloges, hangers, haarspelden of medaillons.

Boek een afspraak

Wat zijn uw gouden juwelen waard?

De waardebepaling

Dankzij de stijgende goudprijs van de laatste jaren kan u een mooi bedrag krijgen voor uw oude juwelen. Bij The House Gold & Silver krijgt u steeds een correcte prijs voor uw oud goud op basis van de actuele goudkoers. De waarde van uw juwelen is afhankelijk van drie factoren namelijk de spotprijs van het goud, het gewicht van uw juweel en het goudgehalte (karaat) van uw sieraad. Wij testen uw juwelen in uw bijzijn op de echtheid van het goud en wegen uw juwelen op onze geijkte weegschaal.

Géén verkoopverplichting

Bij The House kan u terecht voor een gratis taxatie van uw sieraden. U kan bij ons terecht voor een waardebepaling van ringen, oorbellen, armbanden, kettingen, broches, tandengoud, hangers, haarspelden, medaillons en horloges. Er geldt geen verkoopverplichting en er zijn géén kosten verbonden aan de waardebepaling.

kom langs voor een gratis waardering

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

De juwelen worden aan het loket, steeds in uw bijzijn, gewogen op een geijkte weegschaal en getest met een objectief en betrouwbaar testsysteem. Dit is nodig om het karaatgehalte van het goud te bepalen. Onze medewerker maakt een vrijblijvende prijsofferte aan de hand van de dagkoers.
Indien u wenst te verkopen, wordt er een aankoopbewijs opgemaakt.
Cash betalingen zijn enkel toegelaten tot € 500, hogere bedragen worden steeds met overschrijving betaald.

Waarom verkopen bij The House?

Bij The House Gold & Silver zijn waarden zoals transparantie en vertrouwen enorm belangrijk. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we een reputatie hoog te houden wat betreft een correcte en eerlijke service.
Wanneer u zaken doet met The House steunt u niet alleen een locale economie maar draagt u ook bij aan een familieonderneming die hard werkt om hun dromen waar te maken. We zijn trots een stabiele werkgelegenheid te kunnen bieden aan onze medewerkers en een bijdrage te kunnen leveren aan de Belgische economie.

Verschil tussen de karaten

Karaat goud is de maatstaf om de hoeveelheid puur goud aan te geven.
Hoe hoger het karaat, hoe meer goud verwerkt is in een juweel of object. Er zijn enkele vaste verhoudingen:

24 karaat = 99,99% puur goud.

24 karaat is eigenlijk te zacht om te gebruiken bij juwelen. Het sieraad zou dan makkelijk omgebogen of beschadigd kunnen worden.
Door andere metalen toe te voegen wordt het goud harder gemaakt. Deze toevoeging (legering) bepaalt de kleur van het goud.
Er zijn wel enkele beleggingsmunten die bestaan uit puur goud zoals de Maple Leaf, Buffalo of Philharmoniker. Deze muntstukken zijn bijgevolg erg kwetsbaar.

22 karaat = 91,6% puur goud.

De meeste muntstukken bevatten 22 karaat goud. Deze zuiverheid in juwelen is mogelijk, maar weinig voorkomend. In dat geval kan u een stempel terugvinden in het sieraad met nummer 916.

18 karaat = 75,0% puur goud.

De meeste sieraden bestaan uit 18, 14 of 9 karaat goud.
Soms kan u een stempel terugvinden in het juweel met nummer 750.
Dat betekent dat er 75,0% goud verwerkt zit in het juweel ofwel 18 karaat.

14 karaat = 58,5% puur goud.

Indien het juweel uit 14 karaat goud bestaat, is dit zichtbaar door een stempel met het nummer 585. Dat betekent dat er 58,5 % goud verwerkt zit in het juweel.

9 karaat = 37,5% puur goud.

Soms kan u een stempel terugvinden in het juweel met nummer 375.
Dat betekent dat er 37,5 % goud verwerkt zit in het juweel.


Bepalen goudgehalte

Onze medewerkers maken gebruik van een objectief testsysteem met een toetssteen en reactievloeistof voor de waardebepaling van goud. De toetssteen is een zwarte lydiet steen die men gebruikt om het goud te testen. Er bestaan verschillende soorten reactievloeistof: voor 9, 14, 18 en 24 karaat. 24 karaat is eerder zeldzaam omdat dit de meest zuivere vorm van goud is.

Eerst wordt het gouden voorwerp over de toetssteen gestreken, zodat er een streepje op de steen achterblijft. Daarna wordt een druppel reactievloeistof over de streep gedruppeld om na te gaan of het voorwerp uit echt goud bestaat. Tenslotte wordt de hoeveel karaat (de zuiverheid) van het goud bepaald met behulp van de verschillende soorten reactievloeistof.

Waarom verkopen bij The House?

Transparantie en vertrouwen

Bij The House Gold & Silver zijn waarden zoals transparantie en vertrouwen enorm belangrijk.
Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we een reputatie hoog te houden wat betreft een correcte en eerlijke service.

Steun locale economie

Wanneer u zaken doet met The House steunt u niet alleen de locale economie maar draagt ook bij aan een familieondernemeing die hard werkt om hun dromen waar te maken.

Stabiele werkgelegenheid

We zijn trots een stabiele werkgelegenheid te kunnen bieden aan onze medewerkers en een bijdrage te kunnen doen aan de Belgische economie. Meer bijdragen aan de Belgische overheid levert automatisch een betere welvaart voor iedereen.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0