We kunnen er niet naast kijken. Tal van centrale banken blijven goud bijkopen als gek. De centrale bank van Rusland in het bijzonder.
Reeds meer dan 10 jaar na elkaar blijft Rusland naarstig goud bij elkaar sprokkelen. In juli kocht Rusland maar liefst 839.000 oz goud bij.  Ook andere landen zoals China, Turkije enz... blijven maar goud bijkopen.
Deze wereldwijde aankooppolitiek staat in schril contrast met wat we regelmatig in kranten lezen, namelijk dat goud geen vluchthaven meer is. En wie goud koopt, verkoopt papiergeld, Het is duidelijk dat op hoger niveau het vertrouwen in papiergeld zoek is.


Maar u als particulier hoeft dit niet te weten. Om het eenvoudig uit te drukken. Goud is voor de centrale banken en papiergeld is voor de mensen. Vraag eens aan mensen uit Turkije, Venezuele, Argentinië, ... wat zij denken over papiergeld.
Er zijn ook centrale banken die geen goud bijkopen zoals Duitsland, maar deze landen repatriëren hun goud terug naar het moederland. Dit kan eveneens tellen als signaal naar de VS waar het goud meestal opgeslagen ligt.
Als particulier volstaat het om het de aankooppolitiek van de centrale banken te kopiëren. Papiergeld omruilen voor goud.
Het lijkt alsof iedereen wel weet dat er en nieuwe crisis aankomt. De vraag is echter of maar eerder wanneer.

Ik weet wat te doen.