The House Logo

Wat hebben goud en telefoonkaarten gemeenschappelijk ?

Door: TH / HD - 02-05-2017

In Belgische gevangenissen is het voor een gedetineerde verboden geld aan te houden in zijn/haar cel, dixit een kenner ( geen crimineel hoor ). Wanneer de gevangene toch iets wenst aan te kopen kan dit gebeuren via een virtuele rekening, deze wordt beheerd door de administratie van de gevangenis.

Bij een verbod van cash geld zoeken de gedetineerden natuurlijk naar een ander voorwerp om hun koopkracht in op te slaan en om hun onderlinge handel lopende te houden.

Welnu… telefoonkaarten vervangen cash geld. Hoe komt dit ? Telefoonkaarten zijn legaal in een Belgische gevangenis. De telefoonkaart kan niet failliet gaan of bederven. De telefoonkaart is eenvoudig te transporteren en over te dragen aan een derde persoon. De telefoonkaart wordt door iedereen aanvaard ( iedereen belt al eens naar de buitenwereld ) enz... Bovendien is de waarde van de telefoonkaart duidelijk, = x aantal belminuten. En belangrijk, een klein kaartje kan erg veel koopkracht ( belminuten ) bevatten. Criminelen zijn niet echt dom ! Nu wij nog.

Puur technisch heeft de telefoonkaart o.a volgende eigenschappen : inwisselbaar, transparant, solvabel ( kan niet failliet gaan ), mobiel, capaciteit om veel koopkracht op te slaan in een klein object, algemeen aanvaard, deelbaar (meerdere kaarten kunnen één geheel vormen), eenvoudig te transporteren, ruilmiddel, legaal, universeel, enz...

Bovenstaande eigenschappen hebben goud en zilver ook ! En dit maakt edelmetalen daarom zo uniek, ze bezitten tal van eigenschappen die papier- of giraal geld helemaal niet hebben. Papiergeld is een door de overheid niet geslaagde kopij van edelmetalen.

Gelukkig voor u beste lezer hoeft u niet te beleggen in telefoonkaarten en wel in goud en zilver. Al naargelang de gevangenis hadden de telefoonkaarten evengoed sigaretten of chocolade kunnen zijn, deze hebben gelijkaardige eigenschappen maar zijn bv wel bederfbaar.

Op deze planeet heeft de natuur ons nu eenmaal goud en zilver meegegeven, laat ons daarom dit uniek en duurzaam product koesteren. 

 

Wees slim en investeer in Goud en Zilver !


Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0