The House Logo

Het Jobrapport stelt teleur.

Door: TH / HD - 12-06-2016

Het Ministerie van arbeid ( V.S ) heeft vorige week vrijdag de cijfers vrijgegeven van jobmarkt. Analisten hadden op een stijging gerekend van 160.000 mensen, het werd een magere stijging van 38.000 mensen. De markten waren teleurgesteld, de beurzen daalden alsook de USD tegenover de EURO. Met een sputterende jobcreatie ziet het er naar uit dat de volgende renteverhoging van de FED zal worden uitgesteld. Ook de goudprijs reageerde positief in steeg, in USD, plots 2 à 3%.

Reeds in vorige artikelen heb ik er op gewezen dat de VS een reus op lemen voeten is. De jobcreatie is laag en moet vooral gelezen worden in relatie tot de werkgelegenheidsgraad en deze staat historisch laag, nog nooit zo weinig Amerikanen waren aan het werk, 62,4 %. Met andere woorden, de personen die werken moeten direct of indirect ( belastingen, familiale solidariteit ) het leven bekostigen van de mensen die geen inkomsten uit arbeid hebben. Zo zie je maar, hoe we worden misleid door de overheid, in Amerika zijn er officieel zo wat 5% werklozen, wat weinig klinkt, maar er zijn historisch veel inactieven. 

Hierbij stopt het niet. Enkele feiten op een rij. De Amerikaanse staatsschuld is historisch hoog als ook de  mensen die voedselcheques ontvangen en tevens de leningen aan studenten. Ook de monetaire massa blijft maar stijgen ( geldcreatie ), het aantal mensen die een eigen huis bezitten blijft dalen, de kosten van de sociale zekerheid blijven maar stijgen, het beschikbaar inkomen van de mensen blijft dalen.

Amerika is nog steeds de grootste economie van de wereld en het gaat er slecht. Laat u vooral niet van de wijs brengen dat de FED de rente in de toekomst zal verhogen, hierdoor zou u de indruk hebben dat de economie in goede doen is, niets is minder waar.

Vroeg of laat komen de Amerikanen hun staatsschuld en andere schulden tegen. Dan bezit u beter goud en zilver.

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0