Om een héél lang verhaal kort te maken, de Arco holding ( in vereffening ) controleerde ooit de Dexia-bank. Toen Dexia over kop ging, was het lot van Arco bezegeld. Vlug vlug heeft de toenmalige regering Leterme een waarborgregeling voor de aandeelhouders van Arco uitgewerkt. Het hele Arco dossier is als een molensteen rond de nek van de CD&V. Met zicht op de verkiezingen van nieuwe gemeenteraden is het politiek logisch dat de CD&V wil scoren bij het kiezerspubliek. Maar dit is buiten de waard gerekend.


Keer na keer werden de voorgestelde oplossingen om de Arco aandeelhouders te vergoeden met belastinggeld door de EU afgeschoten, volledig terecht natuurlijk.


De regering heeft een nieuw voorstel op tafel gelegd dat er in bestaat een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van Belfius over te maken aan de aandeelhouders van Arco. In deze constructie draagt Beweging.net ( => eigenlijk Beweging.niet echt net of Beweging.vuil ) ook een kleinigheidje bij... De regering maakt zich sterkt dat de constructie juridisch waterdicht is. Zelfs Marcia Dewachter ( afscheid nemend directeur bij de NBB ) weert zich als een duivelin in een wijwatervat om te beweren dat de constructie ok is. Ter info...Marcia komt op voor de CD&V bij de komende verkiezingen in oktober.  Europees commissaris Margrethe Vestager heeft alvast laten weten het dossier kritisch te bekijken.


Deminor, het advocatenbureau dat de belangen verdedigt van de Arco aandeelhouders, stelt héél terecht dat de beslissing van de regering, gewoon de zoveelste politieke mededeling is in het dossier. Te meer omdat Kris Peeters voorstelt om tot vergoeding over te gaan na de verkiezingen van oktober.


Concreet toont dit dossier aan hoe machtig Beweging.vuil wel is. De Christelijke vakbond blijft er bij dat de geleden schade moet betaald worden met het geld van de belastingbetaler. Deze bewering slaat nergens op, als de Arco aandeelhouders moeten vergoed worden, moet Beweging.vuil over de brug komen, want zij beheerde de bank. Inderdaad, Dexia was een fusie tussen het Gemeentekrediet en de BACOB ( voormalig BAC ).


Dit soort zaken is intriest en beschadigt ons vertrouwen in de overheid.  Het is diezelfde overheid die onze pensioenen moet beheren, het overheidstekort moet inperken , de grenzen moet bewaken, enz...

Ik vertrouw de overheid voor geen cent en koop rustig goud en zilver bij.https://doorbraak.be/arco-waarom-het-niet-wijs-zou-zijn-om-het-pad-van-kris-peeters-te-bewandelen/