The House Logo
20gr-certificaat

Goudbaren kopen met of zonder certificaat?

Door: MVC - 15-03-2018

Misschien had u het al wel gezien dat we sinds kort ook kleine goudbaartjes verkopen met certificaat. Dit omdat er regelmatig vraag naar is! Maar is dit nu meer waard dan een goudstaaf zonder certficaat? 

We moeten u al meteen teleurstellen want goudbaren met certificaat zijn niet meer waard dan goudstaven zonder certificaat. Hoewel u geen certificaat nodig hebt om goud te verhandelen is het verstaanbaar dat een certificaat toch wat meer zekerheid geeft bij uw aankoop.  Onze leverancier Umicore levert nu ook bij de kleinere goudbaren een certificaat ( wat ze voordien enkel deden bij goudstaven groter dan 100 gr. ) Op het certificaat staat naast de leverancier ook de zuiverheid en het gewicht aangeduid. Dankzij een certificaat van echtheid is de goudstaaf goed verhandelbaar.  Deze certificaten worden over het algemeen wereldwijd erkend.

Indien u het niet nodig vindt om een goudbaar met certificaat kopen kan u wel altijd terugvallen op de Good Delivery List. Dat is een lijst gemaakt door de LBMA ( London Bullion Market Association ). Zij controleren producenten op de standaard kwaliteit van de gouden en zilveren staven. Vanwege de strenge kwaliteitscriteria waaraan aanvragers moeten voldoen om accreditatie te verkrijgen, worden deze Good Delivery lijsten universeel erkend. Deze lijst kan u hier bekijken. Al onze goudleveranciers zijn erkend door de LBMA. Onze bekendste leveranciers zijn Umicore, Valcambi, Credit Suisse en UBS. Deze laatste twee zijn geen goudproducenten maar private banken uit Zwitserland. Ze kopen hun goud bij erkende leveranciers en voorzien de goudbaren van hun eigen stempel.

Twijfels of meer weten over goudstaven? Voel u vrij ons te contacteren!  

Bekijk ons aanbod goudstaven met en zonder certificaat hier.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0