The House Logo

Dit gelooft u nooit....

Door: TH / HD - 16-08-2016

Soms is de realiteit zo erg of zo hard dat onze geest de realiteit blokkeert. De natuur bedacht ons met een soort van tijdelijke, valse bescherming. In de literatuur wordt deze houding omschreven als "Normalcy Bias". Noem het een tijdelijke staat van ontkenning. 

Ik val onmiddellijk met de deur in huis. Daarnet verkeerde ik een tijdelijke staat van ontkenning, een akelig gevoel. Reden : de Griekse overheid start vanaf februari 2017 met een extreme vorm van vermogenskadaster. Alle maar dan ook werkelijk alle bezittingen moeten ingegeven worden op een elektronisch platform. De aangifte heeft betrekking op allerhande bezittingen van juwelen, kunst, gronden tot aandelen, cash, goud, zilver, kasbons, wagens...enz. Ook wijzigingen in zowel roerend als onroerend vermogen moeten binnen de maand gemeld worden aan de overheid.

U gelooft bovenstaande niet ? Overtuig u zelf …. : http://www.keeptalkinggreece.com/2016/08/14/greeks-will-have-to-declare-to-tax-office-even-cash-below-100-euro/

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=821616 ( gebruik Google translate )


De Grieken hebben extreem links gestemd en dit ondervinden ze nu. Een vermogenskadaster creëert geen enkele economische meerwaarde. Het zet de poort open voor een ongeziene confiscatie van welstand. De overheid als confiscator en herverdeler. Je kan het best vergelijken met het herverdelen van schoolresultaten. Je neemt punten af van de goede studenten en je geeft die aan de minder goede studenten. Na verloop van tijd studeert niemand nog. Want de goede student ziet z'n punten toch verminderen en de slechte student krijgt toch extra punten. Waarom dan nog inspanningen doen ? Een beetje welstand herverdelen is prima, teveel welstand verdelen ( solidariteit ) trekt een hele maatschappij omlaag. Waarom nog presteren of werken of zich inzetten als de overheid toch de vruchten ( punten ) inpikt en uitdeelt.

Een vermogenskadaster is de natte droom van iedere linkse partij. Zij zien hierin een historische kans om meer gelijkheid te creëren ( = iedereen arm ). Laat ons ook samen vaststellen de EU helemaal geen bezwaar maakt tegen deze vorm van fiscaal extremisme. 

 

Welstand wordt o.a gecreëerd door privaat ondernemerschap en helemaal niet door een vermogenskadaster.

 

Vertel het verder.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0