The House Logo

Deutsche Bank schafft das nicht.

Door: TH / HD - 30-09-2016

Sinds enkele jaren verkeert de Deutsche Bank in moeilijkheden. Door wanbeheer gaat het van kwaad naar erger. Maar nu is het hek van de dam. Een miljardenclaim dreigt het eigen vermogen weg te vegen. Inderdaad, in de VS loopt de Deutsche Bank het risico veroordeeld te worden tot een miljardenboete wegens fouten met herverpakte rommelhypotheken. Het volstaat te zien wat de autobouwer VW in de VS moest betalen wegens de sjoemelsoftware om te begrijpen dat de Deutsche Bank in ernstig gevaar is.

Ondertussen vertrouwen de aandeelhouders het zaakje niet meer en staat de aandelenkoers op het laagste niveau sedert 28 jaar. In 2007 stond de koers op een historisch maximum van 101,19 eur en nu noteert het aandeel onder de  10 euro. Dat er iets fundamenteel mis is met de bank is duidelijk wanneer je ziet dat de koers in de laatste 9 jaar tot een tiende herleid is.

Bovendien stelt Kanselier Merkel de bank niet te willen helpen of redden. Waarop de koers reageerde met een daling van 7,54%

Volgens de Tijd heeft de bank een hefboom van 26. Dit wil zeggen, het uitstaande krediet en beleggingen is 26 maal groter dan de buffer van de bank. Dus wanneer er 4%  (100 / 26) wanbetalers zijn gaat de bank over kop.

In de Duitse media gaat de Deutsche Bank over de tongen. Voorlopig is er nog geen bankrun en wat niet is kan snel komen. Vooral wanneer het gaat over een bankrun.

Op deze blog hebben we al meerdere malen gewezen op het feit dat Deutsche Bank een weinig kredietwaardige bank is. U haalt er best al uw deposito's weg. Vergeet de 100.000 eur garantie regel. De Belgische overheid kan dit nooit betalen.

Wil u helemaal veilig beleggen en bovendien genieten van een toekomstige koersstijging……….koop dan meer dan ooit goud en zilver.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0