The House Logo
De US Mint doet gouden en zilveren zaken.

De US Mint doet gouden en zilveren zaken.

Door: TH / HD - 18-01-2016

Eerst de feiten. De US Mint ( officieel munthuis van de VS ) meldt een schitterende start van de verkoop van zilver. Op de eerste werkdag van januari 2016 werd een verkoop gerealiseerd van 2.756.500 ounce zilver. Dit, terwijl de totale verkoop van zilver in de maand januari van 2015, 5.530.000 ounce bedroeg. Maar er is meer, de goudverkoop is nog beter van start gegaan. Op de eerste werkdag van 2016 bedroeg de totale verkoop 60.000 ounce, in januari 2015 werd er 81.000 ounce goud verkocht. Het is duidelijk mocht de verkoop zich aan dit ritme verder zetten, dat de US Mint snel door haar voorraad munten heen is.

Laten we niet euforisch doen, dergelijke verkopen, zelfs indien geëxtrapoleerd op jaarbasis, zijn gering in vergelijking met de totale bevolking van de VS (+/- 319.000.000 mensen). Wat wel belangrijk is, steeds meer Amerikanen beginnen  de voordelen van goud en zilver in te zien.

Wereldwijd zien we dat munten zware klappen krijgen (Peso, Rand, Roebel, Renminbi,…) tegen over de USD. In die zin is het opmerkelijk dat er een vlucht is naar de USD, maar dat een gedeelte van de Amerikanen uit de USD vlucht naar goud en zilver. Inderdaad men kan niet tegelijk vertrouwen hebben in papiergeld en in goud. Eenmaal overtuigd van de voordelen van goud en zilver vindt men dat papiergeld iets heeft met oplichting  ( inflatie, bijdrukken geld,  enz… )

Het gebeurt wel dat wat vandaag populair is in de VS, overwaait naar Europa. Wie vertrouwd is met India en China weet dat goud er een prominente rol speelt ( en terecht ). Europa blijft helaas achter, het oude continent, het avondland, weet u wel…

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0