In de Oost-Duitse stad Chemnitz is het sedert enkele dagen onrustig. De aanleiding hiervan is de moord op een 35 jarige Duitser door twee migranten.

De aanleiding voor de moord is nog niet bekend, maar de lokale bevolking is het beu. Dit maal gaan de betogingen wat verder dan 2 man en een paardenkop, meerdere duizenden ontevreden burgers betogen tegen de onveilige situatie in Chemnitz en het open-grenzenbeleid van bondskanselier Merkel. Linkse tegenbetogers denken er anders over en steunen het beleid van de bondskanselier.
Iemand kan voor of tegen het opengrenzen beleid zijn, idem rond de multiculturele maatschappij, feit is dat het met onze veiligheid steeds verder bergaf gaat. En dat er steeds meer rassengeweld is. De overheid kijkt er naar en doet te weinig.
Het is duidelijk dat de kiemen gelegd zijn voor een burgeroorlog in Europa.

Ook bij ons is de minister van justitie, Koen Geens, onrustig geworden over groeperingen die lokale burgerwachten willen opzetten. De burgerwachten hebben tot doel een bijdrage te leveren aan een veiligere omgeving. De oprichting van een burgerwacht is in de feiten een activiteit van de vrije markt omdat de overheid fouten maakt rond veiligheid. De kritiek van de minister op burgerwachten is wat moeilijk te begrijpen, want het is net een kerntaak van de overheid om veilige situatie te garanderen voor haar burgers. Als er roverbendes in een land zijn, waarom zouden er dan geen burgerwachten actief mogen zijn ? 

Wie even 20 à 30 jaar terugkijkt in de tijd ziet dat onze maatschappij wat betreft veiligheid er beduidend op achteruitgegaan is. Daar waar we dankzij de vrije markt over een periode van 20 à 30 jaar over betere huizen, auto's, gsm's enz... beschikken, is het met onze veiligheid net de omgekeerde richting uitgegaan.