The House Logo
De totale voorraad goud bij de NY FED daalt

Centraal bankiers vertrouwen de VS niet meer

Door: HD - 04-09-2015

Concreet : Al sinds 18 maanden vragen centraal bankiers wereldwijd hun goud op bij de New York FED. Dit is een reusachtige bewaarplaats voor goud in de stad New York.

Niets aan de hand ? Toch wel, Nederland, Duitsland en Oostenrijk vragen hun goud terug. Centraal bankiers vertrouwen de VS niet meer en dit is terecht. Desondanks de propaganda van de Obama administratie gaat het slecht met de economie in de VS. Voeg daarbij het roekeloos beleid van de FED (geldcreatie + extreem lage rente) en het vertrouwen is ver te zoeken.


Het terugvragen van goud moet u zien alsof u eigen zoon of dochter u op een dag zegt, kijk mama, je bent wel mijn mama, maar ik wil nu mijn eigen spaarcenten terug. Voila, zo dramatisch laag is het vertrouwen in de VS. Het opvragen van goud maakt dat de goudvoorraad bij de New York FED historisch laag is, maar er is nog voorraad, dus het vertrouwen kan nog lager.

De politiek van de centraal bankiers is wereldwijd dezelfde. Ofwel kopen ze goud bij en zo niet, vragen ze hun goud terug bij de VS en of Canada. Reeds in vorige artikels heb ik hier Rusland en China vernoemd die werkelijk grote hoeveelheden goud kopen. Dit betreft zowel eigen goud productie als aankopen op de internationale markt. Dit kan geen toeval meer zijn.

Op de onderstaande grafiek staat de gele lijn voor de totale voorraad (dalende) goud bij de NY FED en de staafjes geven de afhalingen terug (op ééntje na). Wat onze aandacht verdient is dat de ondergang van Lehman Brothers werd voorafgegaan goud opvragingen, misschien is dit een toeval, misschien niet. Ik zie alvast een gelijkaardige situatie en u ?

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0