Enige tijd terug nam Bpost het E-commerce bedrijf Radial uit de VS over. Hiervoor werd er 700 miljoen euro op tafel gelegd. De overname bleek een grove fout te zijn en in combinatie met operationele problemen halveerde de beurskoers van Bpost van ongeveer 28 eur tot 14,5 eur. De eerste slachtoffers zijn de aandeelhouders die meer dan 2 miljard euro in rook zagen opgaan. En wat moeten de medewerkers van Bpost wel zeggen ? Deze mensen werken keihard en het management verknoeit het. Ook wij als burger en belastingbetaler werden hierdoor benadeeld.

 

Bpost is een semi-overheidsbedrijf en hier wringt het schoentje. Het is beslist geen kerntaak van de overheid om een postbedrijf te runnen. Maar liefst 700 miljoen euro werd er verkwanselt. Dit is ongehoord. Als het zo verder gaat moet de overheid financieel tussen beide komen om de Bpost te redden van de ondergang. Hiermee is nogmaals aangetoond dat overheid geen goed beheerder is. Ofwel ben je een overheidsbedrijf en verleen je diensten met betaling om de kost hiervan te kunnen vergoeden. Ofwel ben je een privébedrijf met bedoeling winst te maken voor de aandeelhouders. Beide tegelijk is niet wat een overheid hoort te doen. Dexia heeft 10 jaar geleden via een dochter FSA de huizenmarkt in de US ee verzekert en miljarden euro’s verloren. Schoenmaker…blijf bij uw leest  !! Een overname van een bedrijf in de VS door een parastatale is echt geen kerntaak. 

 

Bpost is een flater in een lange rij van mismanagement door de overheid. Wie denkt dat de overheid taken van de vrije markt ( = ons allen ) moet overnemen is fundamenteel fout. 

 

Daarom, plaats jezelf buiten het systeem en koop goud en zilver.