The House Logo

AXA. Het kanariepietje in de steenkoolmijn ?!??!

Door: TH/JVC/TH - 18-08-2016

AXA verlaagt de gewaarborgde rente levensverzekering van 4,75 % met 1%. Voor alle stortingen vanaf 2000 tot 23 maart 2016. Dan even 2% en voor nieuwe stortingen, vers geld dus, amper 0,2 %. Niets dus. Tot zover een levensverzekering. Loopt AXA vooruit op de zaken ? Moeten we hieruit afleiden dat vandaag de dag behoud van wat we hebben al een hele prestatie is. Groei is niet meer mogelijk ??

AXA had aan haar klanten een levenslange rente beloofd van 4,75 %, dit voor alle stortingen. Het reeds gespaarde kapitaal krijgt een substantiële lagere vergoeding en nieuw stortingen zullen 0,2% opbrengen. Het is gebeurd….contractbreuk en het is bovendien legaal. De wetgever is duidelijk en AXA mag eenzijdig haar belofte van 4,75% verbreken. Een wet op maat gemaakt. Weeral zullen duizenden mensen het slachtoffer zijn van wanpraktijken in de financiële sector.

De bank gaat zeker niet vrijuit, maar de hoofdschuldige is de ECB, aangestuurd door politici. De politiek van ultra-lage rente maakt steeds meer slachtoffers. De ECB heeft de rente op kapitaal afgepakt, de volgende stap zal zijn ofwel, kapitaal vernietigen door inflatie of confiscatie. Want, kapitaal = schuld. Vroeg of laat zal de schuldencrisis losbarsten en dat bezit u beter geen Euro's, onder welke vorm dan ook.

Langzaam gaan onze ogen open. Optima-bank failliet, gewaarborgde rente blijkt dan toch niet zo gewaarborgd te zijn. In een wat verder verleden zijn Fortis en Dexia over kop gegaan om nog maar te zwijgen van Arco...

Door bovenstaande context komen de kwaliteiten van goud en zilver naar boven. Er worden geen beloftes gemaakt rond goud en zilver. Edelmetalen kunnen niet failliet gaan want er is geen tegenpartij.

Elke bank maakt ons gewoon wijs dat u en ik een goede belegging kunnen doen bij de bank.

Vergeet vooral niet dat u en ik de belegging zijn van de bank.

Hou uw geld buiten het systeem en koop goud en zilver.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0