COVID-19: Boek een afspraak

Krugerrand Gouden munt 1/2 oz

€863,50

De Krugerrand 1/2 troy ounce heeft een gehalte van 22 karaat (Kt.), en bestaat dus niet uit puur goud. Daardoor heeft hij een andere kleur dan de 24 karaats munten zoals de Maple Leaf.

Momenteel niet verkrijgbaar
  • Gewicht goud: 1/2 troy ounce - 15,552 gram
  • Zuiverheid: 22 Karaat, 91,67% zuiver
  • Afmetingen: 27,07 mm x 2,215 mm
  • Herkomst: South African Mint
  • Jaartal: variabel
  • BTW-tarief: 0%


Op zoek naar een Kruggerrand met een andere afmeting? Bekijk ze hier:

De 1/2 troy ounce gouden Krugerrand

De gouden Krugerrand is een munt afkomstig uit Zuid-Afrika en is op korte tijd 1 van de meest bekende gouden beleggingsmunten ter wereld geworden. Het grote broertje van de 1/2 troy ounce munt, de volwaardige troy ounce Krugerrand verhandelen wij veruit het meeste. De Krugerrand is bij The House verkrijgbaar in volgende gewichten/afmetingen: 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce puur goud. U kan deze munten vandaag bij ons aankopen aan de scherpste prijs én aan 0% BTW.

Specificaties, zuiverheid en gewicht

Deze munt bevat exact 1/2 troy ounce zuiver goud. De munt met een netto goudgewicht van 15,552 gram heeft een zuiverheid van 22 karaat. De halve ounce Kruggerrand heeft een diameter van 27,07mm en is 2,215 millimeter dik. De Krugerrand wordt geslagen in Zuid Afrika, meerbepaald door de Sout African Mint.

Ongeacht de grootte of het gewicht van de verschillende Krugerrands, elke Kruger heeft een meer oranje kleur dan de 24-karaats munten die u in onze shop kan vinden. De munt heeft zijn uitgesproken kleur te danken aan de toevoeging van koper.
Dit heeft zo zijn voordelen. Het koper zorgt ervoor dat de munt veen sterker is, en dus ook minder vatbaar voor beschadigingen. 24-karaats goud is immers relatief zacht. En dus wel wat kwetsbaarder.

Vertrouwd beleggen in goud

Bij The House kan je de Krugerrand 1/2 troy ounce per stuk aankopen. Vanaf 10 munten worden deze munten meestal in een koker geleverd (naar beschikbaarheid).

Met een wereldwijde verhandeling van tot nu toe meer dan 50 miljoen Krugerrands bent u zeker dat u een munt aankoopt die makkelijk verhandelbaar is. Bovendien kopen wij graag uw Krugerrands (ongeacht de grootte) terug aan op het moment dat u beslist ze terug te verkopen. Wil u de aankoop of verkoopwaarde van uw Kruggerand 1/2 troy ounce  weten? Klik hier.

Het ontwerp van de Krugerrand

De Krugerrand dank zijn naam aan de man die afgebeeld staat op de achterkant van de munt, nl. Paul Kruger, de laatste president van de voormalige Zuid-Afrikaanse Republiek.

Op de voorzijde van de munt staat een statige Springbok afgebeeld. Eén van de nationale symbolen van Zuid-Afrika en een verwijzing naar de Witwatersrand, het natuurgebied waar deze munt naar is vernoemd. Witwatersrand is het gebied in Afrika waar een zeer groot percentage goud vandaag komt. Ook op de voorzijde van de munt staat het jaartal van uitgifte weergegeven, met de tekst 'Fynegoud - fine gold' en het netto goudgewicht van de munt.


Alle onze munten zijn steeds getest op echtheid. - Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.