COVID-19: Boek een afspraak

Krugerrand Gouden munt 1/10 ounce

€185,00

De Krugerrand 1/10 troy ounce heeft een gehalte van 22 karaat (Kt.), en bestaat dus niet uit puur goud. Bij deze munt heeft men koper bijgevoegd, om de munt sterker te maken.

Momenteel niet verkrijgbaar
  • Gewicht goud: 1/10 troy ounce - 3.110 gram
  • Zuiverheid: 22 Karaat, 91,67% zuiver
  • Afmetingen: 16,55 mm x 1,35 mm
  • Herkomst: South African Mint
  • Jaartal: variabel
  • BTW-tarief: 0%


Op zoek naar een Kruggerrand met een andere afmeting? Bekijk ze hier:

De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand

De gouden Krugerrand is een munt afkomstig uit Zuid-Afrika en is op korte tijd 1 van de meest bekende gouden beleggingsmunten ter wereld geworden. Het grote broertje van de 1/10 troy ounce munt, de volwaardige troy ounce Krugerrand verhandelen wij veruit het meeste. De Krugerrand is bij The House verkrijgbaar in volgende gewichten/afmetingen: 1 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce puur goud. U kan deze munten vandaag bij ons aankopen aan de scherpste prijs én aan 0% BTW.

Zuiverheid en gewicht

Deze munt bevat exact 1/10 troy ounce zuiver goud. De munt met een netto goudgewicht van  3.110 gram heeft een zuiverheid van 22 karaat. De tiende ounce Kruggerrand heeft een diameter van 16,55mm en is 1,35 millimeter dik. De Krugerrand wordt geslagen in Zuid Afrika, meerbepaald door de South African Mint.

Laagdrempelig beleggen in goud

Bij The House kan je de Krugerrand 1/10 troy ounce per stuk aankopen aan een aantrekkelijke instapprijs.

Bovendien kopen wij graag uw Krugerrands (ongeacht de grootte) terug aan op het moment dat u beslist ze terug te verkopen. Wil u de aankoop of verkoopwaarde van uw Kruggerand 1/10 troy ounce  weten? Klik hier.

Het ontwerp van de Krugerrand

De Krugerrand dank zijn naam aan de man die afgebeeld staat op de achterkant van de munt, nl. Paul Kruger, de laatste president van de voormalige Zuid-Afrikaanse Republiek.

Op de voorzijde van de munt staat een statige Springbok afgebeeld. Eén van de nationale symbolen van Zuid-Afrika en een verwijzing naar de Witwatersrand, het natuurgebied waar deze munt naar is vernoemd. Witwatersrand is het gebied in Afrika waar een zeer groot percentage goud vandaag komt. Ook op de voorzijde van de munt staat het jaartal van uitgifte weergegeven, met de tekst 'Fynegoud - fine gold' en het netto goudgewicht van de munt.


Alle onze munten zijn steeds getest op echtheid. - Illustratie kan afwijken van werkelijk geleverd product.