The House Logo

Wat weten de Duitsers dat wij niet weten

Door: - 31-08-2016

Alhoewel de Duitse economie redelijk goed presteert en er een begrotingsoverschot is, maakt een groot deel van Duitse bevolking zich zorgen omtrent hun spaartegoeden. En terecht. Heel recent gaf John Cryan ,CEO Deutsche Bank, aan dat wanneer de Deutsche Bank zou  omvallen dit catastrofale gevolgen heeft voor alle spaarders. Het resultaat is een sterk stijgende verkoop van kluizen. Beetje per beetje halen de Duitsers hun geld weg bij de bank om het in een kluis te stoppen. Ook de wapenhandelaars doen goede zaken. Duitsers beginnen zich meer te bewapenen. Enkele weken terug was er ophef omdat de Duitse regering de plannen rond het aanleggen van een persoonlijke noodvoorraad voedsel heeft geactualiseerd. Ten slotte mogen we ook niet vergeten welk groot ongeluk de Duitse bevolking over zich heen krijgt onder de vorm van criminaliteit veroorzaakt door de recente instroom van vreemdelingen. Alsof dit niet genoeg is hebben heel wat Duitsers nog herinneringen aan het Communistisch bewind ten tijde van Oost-Duitsland. Ook de herinneringen aan het dictaat van Versailles, die hebben geleid tot de hyperinflatie in de jaren twintig, spelen beslist hun rol.

Is het afhalen van geld van de bank en het in een kluis stoppen een goede beslissing ? Het antwoord is : neen ! Het persoonlijk bijhouden van geld beschermt enkel tegen het failliet van de bank. Papiergeld vormt geen bescherming tegen inflatie of hyperinflatie en al zeker niet tegen een devaluatie of muntherschikking. Enkel goud en zilver bieden een stevige garantie.

Trouwens, thuis een kluis vol papiergeld hebben is vragen om problemen, vroeg of laat komen er foute mensen over de vloer en wat dan...

Daarom, huur een kluis bij The House en stop er goud en zilver in.

Zo eenvoudig is het.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0