The House Logo

Wanneer de ECB zelf zegt dat de Euro mislukt is.

Door: HD - 30-07-2015

Eerlijk is eerlijk, de ECB geeft toe dat de Euro mislukt is. Dit getuigt van een ongeziene eerlijkheid van de ECB. Haar belangrijkste project is mislukt. Het is alsof een autofabrikant zou zeggen, koop vooral geen auto's van ons. Hieronder de link naar het 45 pagina's tellende rapport van de ECB zelf. Zoals steeds, doe aan vrij onderzoek en overtuig u zelf.

https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/eb201505_article01.en.pdf

Het moet pijn gedaan hebben bij de studiedienst van de ECB, de opdracht was, maak een rapport waarom dit project niet lukt. Een bijzonder eerlijk punt is dat het rapport stelt dat de muntcrisis reeds in 2008 gestart is (jawel, reeds 7 jaar crisis, dank u wel). In de plaats dat de landen van de Euro naar elkaar toegegroeid zijn, vond net het tegenovergestelde plaats. De zo gehoopte economische convergentie bleef uit, met de zuidelijke landen als voornaamste slachtoffers. Het volstaat naar Griekenland en Duitsland te kijken, veel groter kan het verschil niet zijn. Erger nog, de landen buiten de Euro 12 kenden een sterkere economische groei dan de Euro landen zelf.

Waarom het allemaal misgelopen is : te grote overheid, te veel rigide structuren, foute begrotingspolitiek, niet voldoende productiviteitstoename, foute allocatie van kapitaal, slecht arbeidsmarktbeleid, te hoge schulden, foute nationale politieke beslissingen enz...

Wie tussen de lijntjes leest, kan zien dat de ECB niet gelukkig is met de immigratiepolitiek van de EU. Een voorbeeld is dat het grafieken steeds per capita worden uitgedrukt, wat toch uitzonderlijk te noemen is. Want onze rijkdom moet steeds over meer mensen worden verdeeld (gebeurt o.a. via belastingen). De ECB is eveneens ongelukkig met de scholingsgraad van de mensen op de arbeidsmarkt...

De ECB geeft ook tips om het allemaal beter te doen. Ondertussen hadden de landen reeds 15 jaar de tijd gehad om hun zaken op orde te krijgen en het is duidelijk niet gelukt.

Wanneer Guy Verhofstadt zich zorgen maakt over de Euro, wanneer de ECB onderbouwt waarom het project mislukt is, moeten wij samen vaststellen dat de Euro een eindig project is. Dit rapport van de ECB is een duidelijk signaal. Dit rapport kon nooit plaats vinden zonder de goedkeuring van de Europese toppolitici. Een beetje met een keer zal de bevolking er worden op voorbereid dat een terugkeer naar de respectievelijke nationale munten zal plaats vinden. Want de Euro vernietigt waarde. Wie regelmatig de artikels van The House leest weet dat de Euro een kaartenhuisje is.

Daarom, investeer niet in het kaartenhuisje maar wel in goud en zilver.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0