The House Logo

Vooroordelen rond goud ontkracht.

Door: TH / HD - 03-03-2016

Regelmatig praat ik met mensen rondom mij over de voordelen van goud en zilver. De reacties zijn dikwijls gestoeld op onwetendheid en zijn soms ook best grappig.

1. Goud kun je niet opeten.

Antwoord : papier evenmin maar goud kan steeds geruild worden tegen voedsel, wat van papiergeld niet altijd kan gezegd worden.

2. Goud brengt geen rente op.

Antwoord : een spaarboekje brengt bijna geen rente op en goud is niemands schuld (= geen rente), het kan niet failliet gaan.

3. Goud is oudbollig.

Antwoord : goud is dermate oubollig dat veel centrale banken ofwel goud bijkopen of het terug naar eigen land brengen...

4. Goud is voor rijke mensen.

Antwoord : een Vreneli kan je al kopen vanaf 220 euro, hiervoor hoef je echt niet rijk te zijn.

5. De goudprijs kan dalen en geld op een spaarboekje is steeds veilig.

Antwoord : de prijs van goud kan inderdaad dalen EN ook stijgen. De veiligheid van een spaarboekje is slechts een illusie, vraag dat eens aan de Grieken en Cyprioten.

6. Waar moet je goud dan bewaren ?

Antwoord : net zoals juwelen, in een kluis in de bank of in een privékluis ( The House ). Maar nooit thuis wegens te gevaarlijk.

7. Met goud staat je geld vast voor een lange tijd.

Antwoord :goud kan dagelijks gekocht en verkocht worden.

8. Goud is voor speculanten.

Antwoord : integendeel, goud is net voor de goede huisvader, wegens waardevast. Fysiek goud heeft niets met speculatie te maken.

9. In geval van oorlog zal niemand goud aanvaarden.

Antwoord : en papier geld zal wel aanvaard worden ? In zowel WO I en WO II hebben de bezitters van goud en zilver niets te kort gekomen.

10. De bank raadt goud af.

Antwoord : natuurlijk raadt de bank goud af, omdat de bank er niets aan verdient, dit in tegenstelling tot haar eigen producten.

11. Goud staat op naam.

Antwoord : dit is bij de aankoop van goud op een rekening, maar fysiek goud is aan toonder.

12. Niemand gaat mijn staaf van 1 kg willen ruilen voor voedsel. Antwoord : er bestaan ook kleine munten. Of beter nog, zilveren munten.

 

 

Niet twijfelen.

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0