The House Logo

Uitleg voor de recente prijsstijging van de goudprijs

Door: TH / HD / JVC - 08-06-2017

De goudprijs uitgedrukt in USD bedraagt heden (06/06/2017) 1293 USD/ounce. Dit is een stijging van ongeveer 5,30% in 1 maand of nominaal stijging met 65 USD/ounce.

Met de verkiezing van Macron tot president van Frankrijk en immer stijgende aandelenbeurzen zou men kunnen denken dat het weer de juiste richting uitgaat met de wereld.  Laat u niet van de wijs brengen ! 

De goudprijs trekt aan omdat : 

- Eerst en vooral is er de vrees voor een vertragende economische groei in de VS, die eventueel kan uitmonden in een ( wereldwijde ) recessie.

- Wereldwijd zijn er geopolitieke spanningen : Noord-Korea, de Zuid-Chinese zee, de Qatar Crisis en na 6 jaar oorlog is het IS kalifaat in het midden-oosten nog steeds niet verslagen. Merk op dat deze strijd langer duurt dan WO2 !

- In Europa blijven er banken met solvabiliteitsproblemen. Recent kwam de Spaanse Bank, Banco Popular in de problemen en is nu overgenomen voor een symbolische euro door Bank Santander. Alsof daarmee het problem opgelost is. Hallo !!

- De economische situatie in Griekenland gaat er helemaal niet op vooruit. De Griekse staatsschuld blijft een splinterbom voor de EU en voor de euro.

- Steeds meer mensen beseffen dat de stijgende aandelenbeurzen een artificiële stijging is. De centrale banken van Zwitserland en Japan drukken geld bij en kopen hiermee aandelen aan. Dit is duidelijk het geval voor Amazon en Alphabet (de moedermaatschappij van Google).

- Voor de mensen die geloof hechten aan technische analyse, de goudprijs heeft een technische weerstand gesloopt aan 1281,00 USD/ounce, wat een indicatie kan zijn voor een verdere stijging van de goudprijs.

- De fenomenale prijsstijging van Bitcoin straalt positief af op de prijs van goud. Steeds meer mensen begrijpen dat Bitcoin in waarde kan stijgen of dalen maar Bitcoin kan niet failliet gaan, deze redenering wordt doorgetrokken naar goud en zilver. M.a.w er is geen tegenpartij risico.

- De niet aflatende terroristische aanslagen in Europa zorgen voor een angstklimaat ( terecht ) en ondersteutn zo de prijs van edelmetalen.

- Bedrog door politici, mensen die het land moeten leiden, neem toe ( zie schandaal PS in België ). Fundamentele, structurele oplossingen blijven uit en gebakkelei in de marge neemt toe.

 

Ik kan nog even blijven doorgaan op dit élan.

 

Wat dacht je van de winsten van de banken, die we het liefst versluizen naar het buitenland ?

Trump die zal falen en zo de fakkel heel makkelijk doorgeeft aan China en Rusland.

 

Nou moe…..koop maar goud voor mijn part.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0