Even opfrissen…, John Maynard Keynes (1883-1946) was een Brits econoom die van mening was dat de overheid maar beter een actieve rol kan spelen op de vrije markt.

Hij zag overheidsactivisme als noodzakelijk. In werkelijkheid vertaalt zich dit o.a in grote publieke werken, deficit spending, een groot overheidsapparaat enz... Vooral traditionele politieke partijen en vakbonden, zien brood in Keynes ideeën. Inderdaad, politici kunnen als het ware kiezers omkopen door deze voordelen aan te bieden, die door de volgende generatie(s) zullen betaald worden door een immer stijgende overheidsschuld. Een ernstige bijwerking van Keynes' politiek, is dat de overheid wel héél laks omspringt met overheidstekorten. Op deze manier wordt ook de economische cyclus beïnvloed. 

 

Trump bakt het nu wel héél bruin. Zijn belastingverlaging die hoofdzakelijk de 1% rijken ten goede komt zal de Amerikaanse overheidsschuld met maar liefst 1000 miljard USD laten toenemen. Heden bedraagt de Amerikaanse overheidsschuld maar liefst 23,6 biljoen USD. Er komt dus 1 biljoen USD schuld bij tijdens 2018. Dit is de gevolg  van Keynesiaans denken. Het steeds maar bijtanken van schuld. Trump is beslist geen neo-liberaal want bovendien voert hij een politiek van economisch protectionisme. Ik voeg er nog aan toe dat geldcreatie en gemanipuleerde rentevoeten zeker leiden tot luchtbellen in verschillende activa klassen en al zeker bij vastrentend papier.

 

Indien u niet gelooft wat u nu leest, klik dan op de onderstaande link en lees verder in de Standaard.

Eigenlijk is het nog wat erger dan wat u reeds las.

 

Daarom… verlaat dit corrupt systeem van schuldcreatie dat  vroeg of laat ontploft en koop goud en zilver.

 

http://www.standaard.be/cnt/dmf20171203_03223074