The House Logo

Spiegeltje aan de wand, wie heeft er de mooiste kofferzaal van het land?

Door: HD - 03-07-2015

Een bericht van onze correspondent te Griekenland :

" Banks are closed...the bankaccounts are locked... the save boxes are locked and we can't open them... people only can get 50 euro per day from the ATM. It's like a bad dream. They talk about haircut on the bankaccounts, or that we will get ouf of the Euro. "

Nadat de bevolking van Cyprus collectief  arm werd gemaakt door een bail-in (= een gedeelte van uw spaargeld wordt afgepakt) bij de banken, zal dit waarschijnlijk ook het lot zijn van onze Griekse medeburgers. Het scenario is bekend, eerst vertrouwen de burgers de banken (dit is in België het geval, er wordt veel gespaard op spaarboekjes) daarna volgt een bankrun, daarna volgen er kapitaal controles (heel beperkt afhalen van geld) en daarna wordt de bank gered (uw geld wordt geconfisqueerd).

Griekenland is heden in de voorlaatste fase, kapitaalcontroles, daarna volgt waarschijnlijk de inbeslagname van het spaargeld. Volgens recente schattingen zal de inbeslagname schommelen rond  75% à 90% van het spaargeld. Om van te duizelen. Al die harde inspanningen van jaren arbeid weg in 1 dag. Tsja, geld (uw spaargeld) is krediet (daarom krijgt u er een rente over) en van krediet is het geweten dat de kredietnemer plots failliet kan gaan. Helaas. 

Griekse bedrijven kunnen geen aankopen in het buitenland verrichten, dit is een ramp voor de economie die het al zo slecht stelt. Griekenland wordt gewurgd !

De paniek is te lezen in wat onze correspondent schrijft. Ook wie een save heeft (vol goud en zilver) bij de bank is de klos. Want de bank is volledig gesloten, ook de kofferzaal. Hier heeft The House een oplossing voor dit probleem. The House heeft geen statuut van bank en bepaalt volledig autonoom z'n openingsuren van de kofferruimte, sluiting van de banken of niet, bij The House kan u steeds aan de inhoud van uw kluis. Bij een Grieks scenario is dit best belangrijk.

Het is nu nog even wachten op het resultaat van het referendum, maar dit verandert niets aan de grond van de zaak. Griekenland is een land van schuldslaven geworden. Belangrijk in deze zaak, is het besmettingsgevaar op te volgen naar andere Europese landen zoals Spanje en Italië, wordt zeker vervolgd.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0