The House Logo

Spaargids.be heeft gesproken...

Door: TH / HD - 15-01-2017

Waarschijnlijk kent u de site "Spaargids.be". Het is een site waar allerlei producten en diensten van banken en verzekeringsmaatschappijen met elkaar worden vergeleken. Mensen die een goedkope hypothecaire lening wensen moeten zeker eens gaan zien naar Spaargids.be, het kan aardig wat euro's opleveren. Tot vorig jaar was Spaargids.be een persoonlijk initiatief van Kristof De Paepe. In april 2016 nam de Persgroep ( HLN, De Tijd, De Morgen,... ) Spaargids.be over en nu komt de kat op de koord.

Medio december 2016 schrijft Spaargids.be een negatief artikel rond goud. De inhoud van het artikel in zonder meer waardeloos. Men verwijst o.a naar een gebeurtenis van 40 jaar geleden toen de VS ( opzeggen Bretton Woods ) de goudprijs fors deed stijgen. Het artikel stelt ook dat goud geen rente of dividend opbrengt. Et alors ? Dit is net eigen aan een belegging zonder tegenpartij risico. Tot mijn aangename verbazing waren de reacties van de lezers ( +/- 66 ) heel positief over goud. De lezers somden terecht de talrijke voordelen van edelmetalen op. Zie onderstaande link.

Maar het verhaal is nog niet gedaan.

Op 5/1/2017 maakt spaargids het volgende artikel "Hoe zijn je spaarverzekeringen gedekt door het Garantiefonds ?". Het is een technisch correct artikel dat uitleg verschaft rond de depositiebescherming. Maar het artikel gaat compleet voorbij aan de essentie. Bij failliet van een middelgrote of grote bank kan het fonds onmogelijk haar beloftes nakomen.  Het garantiefonds is een lege doos ! Het garantiefonds is voldoende wanneer er een bankje zoals Optima in de problemen komt. Ook hier reageerden de lezers (+/5) met ongeloof rond de waarborgen. Zie onderstaande link.

Het is kristalhelder dat Spaargids.be niet meer onafhankelijk is wanneer deze goud als "slecht" bestempelt en het garantiefonds als "betrouwbaar" omschrijft. Het moge duidelijk zijn dat de reclamegelden van Spaargids.be afkomstig zijn van banken en verzekeringsmaatschappijen...

Zo ziet u maar hoe de leugenpers opnieuw z'n werk doet. Gelukkig hebben de lezers het door. Banken en verzekeringsmaatschappijen zijn als de dood voor goud en zilver en u zal het gelezen hebben.

Dus wees kritisch, doe aan vrij onderzoek en u vroeg of laat stelt u vast dat goud en zilver een goede belegging zijn. Centrale banken weten dat al heel lang.

http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/3034175/2016/12/19/Goud-is-geen-veilige-haven-voor-je-spaarcenten.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/3046844/2017/01/05/Hoe-zijn-je-spaarverzekeringen-gedekt-door-het-Garantiefonds.dhtml

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0