The House Logo

Putin koopt weeral bij.

Door: TH / HD - 28-12-2015

De centrale bank van Rusland kocht in de voorbije maand november maar liefst 22 ton goud. De recente aankoop maakt de totale aankopen in 2015 op 197,1 ton uitkomen. Wat meteen aanzienlijk meer is dan de 172 ton aangekocht in 2014.

Door de  niet aflatende goudhonger heeft Rusland de op 6 na grootste voorraad goud ter wereld. Rusland bezit heden 1.392 ton goud, de VS hebben 8.400 ton goud in hun kluizen. Rusland zal nog jarenlang een goudkoper zijn, zo veel is duidelijk. Putin laat er geen gras over groeien, dit is  een beleid. De centrale bank van Rusland stelt dat goud een bescherming biedt tegen wettelijke en geopolitiek risico's. Nu al gedurende 9 opeenvolgende jaren koopt de centrale bank goud bij. 

Specialisten stellen dat de totale productie van goud in Rusland ongeveer overeenkomt met de aankopen van de centrale bank van het land

Terwijl in de reguliere media (zowel TV en kranten) goud wordt afgedaan als een barbaars reliek, iets voor  domme mensen, weten heel wat centrale banken goud te waarderen. Deze zwart-wit houding komt mij steeds vreemd over. Vroeg of laat zal ofwel de media ofwel de centrale banken ongelijk krijgen. Ik ben er van overtuigd dat de centrale banken deksels goed weten wat de echte waarde van goud is. De media kletsen maar wat uit hun nek.

Straks, wanneer de geschenken-periode voorbij zal zijn, zullen Ebay en andere tweedehands platformen overspoeld worden met ongewenste geschenken, in de hoop een koper te vinden. U zal er allerlei producten vinden, behalve goud en zilver. Goud en zilver zijn een mooi geschenk voor iemand die u lief hebt en of iemand die u echt wil steunen, in de plaats van brol te geven. Het is  misschien niet het meest voor de hand liggende cadeau, maar het is het meest duurzame.

Goud en zilver zijn duurzaam, papiergeld niet.





Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0