The House Logo
 De Russen geven mooi aan hoe er dient gespaard te worden in goud.

Putin koopt stelselmatig goud bij.

Door: HD - 31-08-2015

De infografiek is duidelijk, de Russische centrale bank koopt stelselmatig goud bij. Vooral de startdatum is belangrijk, nml 2008. Bijna iedere maand koopt de centrale bank goud bij. De laatst bekende aankoop dateert van juni 2015 en bedroeg toen 25 ton. Waarnemers zijn mening dat de centrale van Rusland meer goud koopt dat Rusland kan produceren. Rusland behoort tot de top 5 van goud producerende landen. De voordelen zijn duidelijk een bescherming tegen geopolitiek problemen, een bescherming tegen macro-economische problemen, een bescherming tegen systeemcrisissen en finaal een bescherming tegen monetaire crisissen. Goud als verzekering.

Wat voor Rusland geldt, geldt eveneens voor u en ik. De Russen geven mooi aan hoe er dient gespaard te worden in goud. Gewoon iedere maand een beetje bijkopen. Net zoals u maandelijks spaart op uw spaarboekje.

Ook de centrale bank van China koopt goud, maar helaas zijn hiervan minder gegevens voor handen. Zouden de Russen en Chinezen iets weten wat wij niet weten...

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0