The House Logo
Ook Texas vraagt z'n goud terug.

Ook Texas vraagt z'n goud terug.

Door: HD - 14-06-2015

De gouverneur van de staat Texas, Gregg Abbott, legt uit dat hij een wet heeft goedgekeurd met verstrekkende gevolgen. Texas gaat zelf voorzien in een opslagplaats voor haar eigen goud en bij deze wordt voor een bedrag van 1 miljard USD goud opgevraagd bij de FED (Centrale bank van de VS).
 
Voor meer info, klik op volgende link http://gov.texas.gov/news/signature/21038
 
Bij het leren begrijpen van goud en zilver is het belangrijk dat u zelf uw huiswerk maakt.
Wees kritisch, denk na, denk out of the box, doe aan vrij onderzoek. Lees aandachtig de link.
 
Duitsland, Nederland, Venezuela en Oostenrijk gingen Texas voor. Onder de leuze " goud op eigen bodem ", vragen diverse landen hun goud terug. Texas gaat nu nog een stap verder met het in twijfel trekken van de centrale bank van hun eigen land. Het is erg gesteld met de geloofwaardigheid van centrale banken. Hoe kan het ook anders, het bijdrukken van massa's geld en een nul-rentebeleid leidt tot rampen. En Texas weet dat het slecht gaat aflopen en handelt er naar. Maar alsof dit niet voldoende is. Dezelfde wet voorziet een clausule dat de Federale overheid van de VS het goud niet in beslag kan nemen. Het wantrouwen zit diep. Texas is bang dat de VS goud gaat inpikken. Beste lezer, zoiets komt voor u als ongeloofwaardig over. Helaas ik moet u teleurstellen. Recent werd de volledige goudvoorraad van Oekraïne “verkocht”. Oekraïne is een soevereine staat en toch is hun goudvoorraad foetsie. Dit kan evengoed gebeuren met Griekenland.
 
Om het nog wat erger te maken, hebben in het verleden verschillende Amerikaanse deelstaten een wet aangenomen dat goud een wettig betaalmiddel is (gold is legal tender).
 
In de VS zijn de ogen opengegaan bij het faillissement van “MF Global”. Toen hadden de klanten goudcertificaten in handen, maar niet het fysieke goud. Bij de faling van “MF Global” zijn de certificaten waardeloos gebleken, het goud was weg. Texas wil dit scenario vermijden. Het wordt spannend wat de reactie van de FED zal zijn op de vraag om het goud terug te geven aan de rechtmatig eigenaar, namelijk Texas. Wordt vervolgd !
 
U dient dit artikel ook te lezen in verband met de papierhandel en fysieke handel in goud. Er zijn extreem veel goudcertificaten in omloop (met het recht om levering te vragen). Maar tot heden vraagt niemand een levering van goud, dus loopt het systeem wel goed. Specialisten schatten dat hooguit enkele procenten van de goudcertificaten gedenkt zijn door fysiek goud. U begrijpt dat dit een handel in lucht is. De dag dat mensen hun goud gaan opeisen, (zoals Duitsland, Nederland, Texas enz...) zal de prijs van goud en zilver extreem stijgen.
Ziezo en nu beseft u volledig waarom goud zo belangrijk is voor de natiestaten. De prijs zal in de toekomst fors stijgen. Vroeg of laat zal het systeem van de goudcertificaten doorprikt worden.
 
Las u iets van bovenstaande zaken in de Belgische pers ? Weet dat kennis macht is.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0