Repatriëren is letterlijk, naar het vaderland terugkeren. De centrale bank van Polen wenst de nationale goudvoorraad opnieuw in Polen te bewaren. Hiervoor werd een vraag ingediend bij de bewarende bank, The Bank of England.

Verschillende Europese landen, oa. Frankrijk en Duitsland hebben in het verleden een gedeelte van hun respectievelijke goudvoorraad teruggevraagd. Wat belangrijk is om te noteren is dat Polen en stelselmatig goud bijkoopt en dit nu ook wenst te bewaren op Poolse bodem.  Het signaal van Polen is duidelijk, men vertrouwt The Bank of England niet meer, noch fiat geld. 


In de marge hiervan is het belangrijk te vermelden dat The Bank of England, in 2018, geweigerd heeft goud terug te geven aan Venezuela.
En de Nationale Bank van België blinkt uit in het niets doen. Er wordt geen goud bijgekocht en het goud ligt veilig aan de overkant van de oceaan ...
Het kan geen toeval zijn dat tal van centrale banken goud bijkopen en het op eigen bodem bewaren. De elite beseft dat er een post-USD tijdperk zit aan te komen en ruilt massaal papiergeld om voor goud.

Wij particulieren doen er goed aan om dit voorbeeld te volgen en onze euro's om te ruilen voor goud.


https://www.bullionstar.com/blogs/ronan-manly/poland-joins-hungary-with-huge-gold-purchase-and-repatriation/