In een interview met de Tijd van 15/09/2019 is Frank Vranken ( hoofdstrateeg vermogensbeheer Puitlaetco Dewaay ) duidelijk, hij koopt goud. Hij draait niet rond de pot.
Dixit Vranken "ik investeer nadrukkelijk in goud". Hij legt ook uit waarom hij goud koopt. Omdat de wereldorde verandert en de monetaire massa ontploft is.

Hier en daar durven bankiers en vermogensbeheerders zeggen dat ze voor zichzelf goud kopen. Natuurlijk gaan ze niet zo ver om goud bij hun cliënteel aan te raden. Het klassiek cliënteel van de banken en vermogensbeheerders moet en zal steeds bankproducten kopen. De belangen van een bank en zijn klant zijn helaas diametraal tegengesteld omdat beiden geld willen verdienen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een supermarkt waar u een product wenst te kopen en de supermarkt winst wil. Vergis u niet, u denkt bij een bank een belegging te doen, in de feiten is het net omgekeerd. De bank doet in u een belegging. Stap uit het paradigma dat u bij de bank moet zijn voor een goede belegging. 

Terwijl vroeger de clerus de mensen dom en arm hield, is deze taak nu o.a overgenomen door bankiers, politici enz... Wees kritisch, doe aan vrij onderzoek en u komt beslist uit, dat er plaats is voor goud en zilver in uw portefeuille.

https://www.tijd.be/netto/dossiers/geldvragen/10-geldvragen-aan-frank-vranken/10162677.html