The House Logo

Niet ondenkbaar dat een rijk land als de VS over de kop gaat.

Door: TH / HD - 07-08-2017

Het is de Belgische econoom en ondernemer Peter De Keyzer die onze aandacht vestigt op het boek "De Mandibles". Het boek is een roman geschreven door Lionel Shriver en vertelt het verhaal van een Amerikaanse familie die probeert te overleven tijdens een gigantische economische crisis in de VS.

Het artikel in de Tijd is héél interessant omdat De Keyzer onze aandacht trekt op het feit dat de economie van een land in korte tijd kan instorten. Dit lijkt onwaarschijnlijk, stelt hij, maar je mag dit scenario helemaal niet uitsluiten. Hiervoor verwijst hij o.a. naar migratie, overheidstekort, een te hoog overheidsbeslag enz...

De commentaren van de lezers op het krantenartikel ( ongeveer 33 ) zijn gelijklopend. Een aantal mensen beseffen dat het zo niet meer verder kan en dat er wel degelijk een kans bestaat dat de overheid over de kop gaat. Het volstaat naar Venezuela te kijken...

De gedachte in korte tijd plots geconfronteerd te kunnen worden met een falende overheid is een belangrijke reden om goud en zilver te kopen. Het is het verhaal van de krekel en de mier. Natuurlijk moeten we niet stoppen van leven, maar we moeten er ons van bewust zijn dat er "iets" op til is.

Zelf heb ik geen glazen bol maar wanneer een econoom als De Keyzer refereert naar een economische catastrofe mogen we hiervoor niet blind zijn.

 

 

http://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal-vs/Niet-ondenkbaar-dat-rijk-land-als-VS-over-de-kop-gaat/9919451

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0