The House Logo

NEEN !

Door: JVC - 05-07-2015

Ben altijd tegen de muntunie geweest. Ik bekijk het Griekse "neen" als een mogelijkheid om de hele euro-toestand opnieuw te onderhandelen. Iedereen weet dat dit niet werkt en toch doen we allemaal alsof. Als er vandaag geen "neen" gestemd werd, gaven de 3 schuldeisers morgen nog meer geld aan de Griekse regering die ze op hun ook weer niet kunnen terugbetalen. Het is tijd voor een volledige ommekeer. Vandaag nog meer dan gisteren. Griekenland en nog veel meer de Griekse bevolking verdient dit. Zelfbestuur impliceert zeggenschap over eigen middelen en bronnen, met de nodige verantwoordelijkheid hieraan verbonden. Griekenland gaat niet helemaal vrijuit in deze situatie. 30 jaar Pasok-beleid heeft geleid tot waar we vandaag staan. Leugens en bedrog hebben de rest gedaan. Elke politieker, Grieks en Europees, heeft hier boter op het hoofd. Eigen schuld, dikke bult. Streep er onder en beter doen.

De vraag blijft hoe de Griekse banken gaan (re)ageren. Gaat de ECB bijspringen ? Griekenland uit de eurozone zetten ? Dan kunnen ze eindelijk devalueren en zaken op orde stellen.
Ben benieuwd of Frankrijk en Italië het afschrijven van hun uitstaande Grieks schuldpapier bij hun nationale schuld gaan tellen. Of gaan ze hier weer nieuwe trukken uithalen en buiten begroting laten. Ze halen de Maastricht-norm nu al niet. Interessante dagen op komst. Ik hoop dat vele Grieken wat goud of zilver ingeslagen hebben. Zou ik toch doen.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0