The House Logo

NBB blokkeert rekeningen bij Optima Bank.

Door: TH / HD - 10-06-2016


U bent maar beter geen klant bij Optima Bank.

De NBB heeft de banklicentie van Optima ingetrokken en alle bankrekeningen zijn geblokkeerd. De NBB laat er geen gras over groeien. Het waarborgfonds wordt aangesproken, tegoeden tot 100.000 euro worden terugbetaald alles boven 100.000 euro wordt een dubieuze vordering. Volgens diverse media gaat het om ongeveer 10.000 klanten en 90 miljoen euro spaartegoed.

En zo zie je maar, ’s morgens staat dan plots in de krant dat je rekening bij de bank geblokkeerd is. Zo snel gaat dat. Geld geblokkeerd en onzeker wat je gaat terugkrijgen en hoe lang de afwikkeling zal duren. De belegger is opnieuw het slachtoffer, laten we vooral het verleden niet vergeten. Arco, Dexia, Fortis, Lernhout & Hauspie, Superclub, Kaupthing,  enz…

Dit dossier toont duidelijk aan wie baas is over uw geld. U alvast niet. De overheid is heer en meester over uw tegoeden. Het is essentieel dat een deel van uw vermogen buiten de bank wordt bewaard. Optima is zo vriendelijk geweest om dit aan te tonen.

Sommige banken beweren dat ze solvabel zijn, dit is maar ten dele waar, een bank is van nature uit onstabiel wegens fractioneel reservebankieren ( =geld wordt meerdere malen uitgeleend ). In realiteit loopt iedere bankklant een risico en hiervoor ontvangt hij of zij nauwelijks nog een rentevergoeding. Voor de bank bent u een belegging, niet omgekeerd. Welke reden is er nog om geld bij een bank aan te houden ?

Greenspan ( voormalig Gouverneur van de FED ) heeft het in het verleden al aangegeven, geen enkele munt, ook de USD niet, kan tippen aan goud. Goud en zilver zijn het enige en echte geld, de juiste opslagplaats voor koopkracht. Papiergeld is een creatie van de overheid, afblijven is de boodschap. Papiergeld bewaren bij een bank is geen goed idee.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0