The House Logo

Manipulatie van de goudprijs.

Door: TH / HD - 05-10-2015

Diverse media maken melding dat de Zwitserse “concurrentie autoriteit”, Comco, een zaak opent rond mogelijke prijsafspraken m.b.t de prijs van edelmetalen. Ook de Duitse autoriteiten hebben in 2014 dossiers geopend tegen prijsafspraken in de markt van edelmetalen.

Voor de lezers met wat meer tijd en die graag aan vrij onderzoek doen, de bron is :

 https://www.news.admin.ch/message/index.html?lang=fr&msg-id=58888

Blijkbaar zijn er voldoende elementen voor Comco om een dossier te openen tegen een reeks banken, waarbij onder andere de Deutsche Bank. De manipulatie beperkt zich niet enkel tot de goudmarkt. Ook de markten voor zilver, platina en palladium worden geviseerd.

Voor doorwinterde goud- en zilverbeleggers is dit oud nieuws. Het is een publiek geheim dat de vrije markt niet wordt gerespecteerd, wat bijzonder erg is. Een vrije markt met een eerlijke concurrentie is essentieel voor onze maatschappij.

De manipulatie is een oud zeer en is bovendien structureel. In de VS is de frustratie dermate groot dat GATA werd opgericht. GATA staat voor “Gold Anti-Trust Committee”. Deze organisatie ijvert sinds jaar en dag voor een eerlijke goudprijs. Gaat u maar eens zien naar http://www.gata.org/ Niet geschikt voor gevoelige lezers.

In een wereld die bol staat van manipulatie en leugens, mag deze manipulatie geenszins verwonderen. Ook de prijs van aardolie wordt gemanipuleerd, de stand van rente is niet marktgedreven. Wie herinnert zich nog het LIBOR ( interbank rente ) schandaal. In 2014 werd de London Silver Fix markt gewoon afgeschaft, wegens fraude.

De manipulatie is soms zichtbaar voor een leek. Op rustige dagen, wanneer er weinig handel is, worden er plots enorme hoeveelheden goud of zilver verkocht. Grafisch ziet u de prijs van goud of zilver in luttele ogenblikken instorten. Dit soort zaken zijn op z'n zacht gezegd bizar te noemen. Wie wil nu verkopen aan een lagere prijs ?

De manipulatie is steeds een prijsonderdrukking en zoals bv de koffieboeren, hebben de mijnwerkers recht op een eerlijk loon voor hun harde arbeid. Dit is de menselijke prijs die wordt betaald voor de prijsafspraken.

Indien u meer wenst over de goudprijs-manipulatie, ga naar YouTube en tik in, “gold price manipulation”. U zal uw ogen en oren niet geloven.

De prijsonderdrukking heeft, helaas, een aantal kopers uit de markt gejaagd. Zij hebben ongelijk, de lage prijzen in zowel goud en zeker zilver, zijn een koopopportuniteit. Een doorwinterde koper van goud en zilver weet dat onze schuldeconomie vroeg of laat tegen de grond gaat (inflatie en of confiscatie van papiergeld). 


Laat u niet kennen, de centrale banken blijven rustig goud bijkopen, manipulatie of niet.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0