De dag waarop Draghi aankondigt ( 21/04/2016 ) de rente niet te zullen wijzigen, gebeurt onderstaande manipulatie.

Diezelfde dag wordt er voor een totaal bedrag van 2 miljard USD aan goud en zilver contracten gedumpt. De grafieken spreken voor zich. In de loop van enkele minuten wordt de prijs naar beneden gemanipuleerd.  Let wel, het betreft de verkoop op papier, hierbij komt geen fysiek goud of zilver aan te pas. Deze praktijken komen frequent voor en werken marktverstorend. Marktautoriteiten weten dit, en grijpen niet in. Twee miljard USD is een ongewoon hoge hoeveelheid en is niet zinvol van uit het standpunt van de verkoper, welke verkoper wil een lage prijs ? De identiteit van de verkoper werd en wordt niet bekend gemaakt. Een manipulatie om de prijs op te drijven komt nooit voor, raar toch.

Onlangs werd Deutsche Bank nog veroordeeld voor de manipulatie van de zilvermarkt. Maar veroordeling of niet, dit verandert niets aan de realiteit. Deze manipulaties blijven gewoon doorgaan ondanks markthervormingen (LMBE) en veroordelingen. Persoonlijk kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat de manipulatie wordt gestuurd van uit centrale banken en uitgevoerd wordt door commerciƫle banken. Hiervoor heb ik geen bewijs. Maar het is duidelijk dan centrale banken de rente manipuleren, obligaties en aandelen opkopen, en geld bijdrukken. Waarom zouden ze dan de grondstoffenmarkt niet manipuleren ? Het voordeel voor centrale banken is duidelijk. Ze kunnen steeds goud bijkopen aan een lage prijs. Maar vooral het grote publiek moet worden dom gehouden en ver weg blijven van goud. Beeldt u zich eens in dat jan met de pet door heeft dat goud de toekomst is en papiergeld gewoon waardeloos is. De prijsmanipulatie houdt de mensen weg van de goud en zilvermarkt.

Dezelfde dag werd de EUR tegenover de USD naar beneden gemanipuleerd, te veel om een toeval te zijn.

Zelf blijf ik er rustig bij en koop regelmatig goud en zilver bij (te vergelijken met  periodiek sparen op een spaarboekje).