The House Logo

Kosten bankrekening +25 % : inflatie.....pfffff

Door: TH / HD / JVC - 01-03-2017

Zelf ben ik klant bij BNP Paribas Fortis en dat zal ik geweten hebben. De maandelijkse kost van de bankrekening werd verhoogd van 1,00 naar 1,25 eur per maand. Nominaal is de verhoging bescheiden maar procentueel is deze verhoging substantieel. Het is een mooi voorbeeld hoe inflatie plots kan toeslaan, vandaag wordt een bankrekening 25 % duurder, morgen kan energie bv 20% percent duurder worden en zo ontwaardt ons spaargeld heel snel. Tenzij u belegt in edelmetalen.

Opnieuw  ligt de ECB/overheid aan de basis van bovenstaande kostenverhoging. Door de extreem lage rente komt de rentemarge (verschil debet- creditrente) van de bank onder druk en wordt de bank verplicht om de uitgaven te verminderen (personeelsinkrimping) en uit te zien naar extra inkomsten. Zo ziet u maar : de overheid als bemoeial en slechte huisvader.

Hier blijft het niet bij. De dossierkosten voor een hypotheeklening stijgen ook maar de overheid heeft beslist deze te plafonneren op 500 euro per dossier. Met deze maatregel mag u er zeker van zijn dat de concurrentie wordt uitgeschakeld en de meeste banken zullen gewoon 500 euro aanrekenen. De klant is weeral de klos. Opnieuw een mooi voorbeeld van overheidstussenkomst die omgekeerd werkt. 

Hou zo weinig mogelijk geld op je rekening. Zet een stap(je) uit het systeem en laat zien dat je het zelf beter kan doen. Neem een financiële bescherming en koop edele metalen.

 Goud en zilver. Amen.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0