The House Logo

Is uw digitaal geld nog veilig bij de bank ?

Door: TH / HD - 20-05-2017

Volgens Europol-topman heeft het computervirus  "WannaCry" reeds meer dan 250.000 slachtoffers gemaakt in meer dan 200 landen. En het aantal stijgt nog steeds want er zijn reeds nieuwe varianten van het virus gesignaleerd.  Vooral bedrijven lijken het slachtoffer te zijn. DHL, Renault en de Deutsche Bahn hebben tijdelijk een aantal van hun activiteiten moeten staken. Ook in België was Q-parking de controle over haar slagbomen verloren en konden de klanten gratis de parking verlaten. Specialisten zijn het over eens dat een nieuw hoofdstuk rond cybercriminaliteit is opgegaan.

 

Even terug in de tijd. Toen het ijzeren gordijn verdween, werd Europa overspoeld door criminaliteit. De overheid deed niet voldoende om dit veiligheidsprobleem op te lossen. Meer recent heeft het "opengrenzenbeleid" van de EU voor nog meer onveiligheid gezorgd. En helaas, maar de waarheid heeft haar rechten, de bron van WannaCrcy werd tijdens de Obama regeerperiode gemaakt door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.http://www.hln.be/hln/nl/39782/Internetcriminaliteit/article/detail/3157039/2017/05/13/NSA-zou-veiligheidsgaten-beter-helpen-dichten-in-plaats-van-ze-zelf-te-gebruiken-voor-hackings-en-spionage.dhtml  Opnieuw is de overheid het probleem.

 

Terug naar het heden. Laten we samen vaststellen dat overheden wereldwijd inzetten op een cashvrije maatschappij (cfr afschaffen biljetten van 500 eur) om zo veel mogelijk reserves, tegoeden enz... digitaal vast te houden.

 Nu kom ik tot de essentie van m'n betoog. Als gevolg van WannaCry en de aangerichtte schade is het duidelijk dat de overheid nogal onmachtig is rond cyber-criminaliteit (http://www.stat.policefederale.be/criminaliteitsstatistieken/interactief/tabel-per-politiezone/). Vermits heel wat van onze bezittingen ofwel digitaal zijn ( bv spaarboekje ) of digitaal worden bijgehouden ( bv aandelenportefeuille ) is het best mogelijk dat dit vroeg of laat beschadigd of gestolen zal worden. Kortom, is uw spaargeld nog wel veilig bij de bank ? Natuurlijk zal de bank beweren dat alles onder controle is. Dit is een flagrante leugen. Vorige jaar werd Crelan voor 70 milj. eur digitaal opgelicht (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160119_02078829) Het heeft toen geen haar gescheeld of Crelan was failliet.

 

Bovendien is een bank van nature uit onstabiel volgens het principe van fractioneel reserve bankieren. Speel op zeker en haal uw centen weg bij de bank en stop deze in een safe bij bv The House, of beter nog koop er goud en zilver mee.

 

Zoals het in het Engels wordt gezegd, "if you can touch it, you own it" of anders en beter…."if you can't touch it, you don't own it' .

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0