The House Logo

Inflatie in Duitsland loopt verder op.

Door: TH / HD - 07-03-2017

Diverse media maken melding dat de inflatie in Duitsland heden 2,2% bedraagt. Dit is het hoogste cijfer sedert 2012. België doet het nog slechter met een inflatie van bijna 3%. In de eerste plaats zou het woord inflatie vervangen moeten worden door het woord verarming. Het woord verarming zegt precies waarover het gaat en de mensen zouden dit beter begrijpen. Een voorbeeld, de ECB stelt dat hun inflatiedoelstelling 2% is. Duidelijker zou zijn dat hun verarmingsdoestelling 2% per jaar bedraagt. De media die dit onderwerp niet goed beheersen, leggen uit dat de inflatie te wijten is aan oplopende prijzen voor goederen en diensten. Deze uitleg is bijzonder onvolledig. Prijzen worden duurder omdat de ECB geld bijdrukt. Dit geld komt o.a. terecht in de maatschappij en wordt opgezogen door goederen en diensten. Inflatie ( = verarming ) is een keuze. Deze keuze maakt spaarders armer en schuldenaren rijker. Het komt neer op het ontmoedigen van sparen en het aangaan van schulden. Dit is moreel verwerpelijk. Bovendien maakt het de ECB tot een van de machtigste instellingen van Europa.

Zij beslist over de toekomst van uw en mijn koopkracht. Dit kan niet de bedoeling zijn.

 

Los van bovenstaande feiten is de oplopende inflatie een probleem voor de ECB. De doelstelling van 2% inflatie wordt in Duitsland overschreden maar dit is niet zo in alle landen van de eurozone. Een hogere rentevoet is ok voor Duitsland maar niet voor de andere landen. Een hogere rentevoet betekent ook een hogere intrestlast over de overheidsschuld en finaal nog meer belastingen voor u en ik.

Kortom, het gaat niet op dat één instelling beslist over één rentevoet die betrekking heeft over een economisch, cultureel en sociaal verschillend continent. Dit is socialisme van het zuiverste water. En hou voor ogen…..socialisme streeft socialisme na, geen welstand. 

 

Europa kraakt en barst. En terecht want het vernietigt welstand.

Maak u los uit dit systeem en haal uw geld af van het verliesboekje en koop er edelmetalen mee.

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0