The House Logo

Het goud van de Comex is bijna weg.

Door: TH / HD - 01-02-2016

Reeds in vorige artikels op deze site werd de  aandacht gevestigd op de praktijken van “ The Comex ”. De Comex is een handelsplatform waar o.a. de prijs van goud tot stand komt.

Comex staat toe goud te verhandelen zonder dat er een fysieke levering gebeurt. Dit is interessant voor speculanten die snel kopen en verkopen. Zij hebben helemaal geen boodschap aan goud, zij zien het gele metaal enkel als een middel om geld te verdienen ( = the weak hand ). Aan de andere kant staan de duurzame kopers ( =the strong hand ) die steeds goud kopen ( zoals centrale banken ). En hier loopt het fout. Slechts 0,2% van de uitstaande goudcontracten op  Comex zijn gedenkt door fysiek goud. Concreet rest er nog 73.979 ounce goud of ongeveer 2,3 ton. Peanuts dus. Vooral wanneer u weet dat er ongeveer 40.000.000 ounce aan goudcontracten open staan. In september 2014 bedroeg de fysieke goudvoorraad van Comex nog 1.175.000 ounce, nu slechts nog 73.979 ounce. Handelaren vragen hun goud fysiek op, zo veel is duidelijk.

Ik hoef er geen tekening bij te maken dat goud kopen op  Comex gelijk staat aan lucht kopen. Vergist u zich vooral niet, ons papiergeld  is evenmin volledig gedekt door goud. Enkel goud is geld, al de rest is lucht & krediet.

Wat Comex zal doen wanneer haar goudkluis leeg zal zijn is niet duidelijk. Zal nieuw goud worden aangekocht ? Zal het intern reglement worden aangepast ? Zullen handelaars afhaken ? De toekomst zal het uitwijzen.

Comex is essentieel om de goudprijs te manipuleren ( = o.a. creatie van goud op papier ). Vroeg of laat haalt de fysieke markt het van de papierhandel, wat goed nieuws is voor de prijs van goud.

Aan het tempo waarmee het goud wordt opgevraagd moet er toch iets “gebeuren” voor het einde van het jaar.

Ik ben benieuwd………u ook veronderstel ik ?

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0