The House Logo

Het einde van de Euro in zicht ?

Door: TH / HD / JVC - 02-02-2017

Volgens Tedd Malloch is de eurozone in gevaar en bijgevolg ook de Euro. Tedd is niet de eerst de beste. Hij is zakenman, professor en heeft voor een hele rits instellingen gewerkt. De Trump regering overweegt de man aan te stellen als ambassadeur bij de EU. In het filmpje ( link hieronder )  overloopt hij de mogelijkheid dat het allemaal fout kan aflopen  en rest er enkel de vraag wanneer ons systeem in elkaar stort. 

Ook Draghi lijkt niet meer zo zeker van zijn stuk. In 2012 stelde Draghi nog 'ready to do wathever it takes', om de Euro te redden. Heden stelt Draghi dat een land de Euro vrij mag verlaten, mits er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Zo ziet u maar, het woord van een bankier is niet zo veel waard.

Italië is een groot probleem. Het land kreeg een ratingverlaging, er heerst werkeloosheid, er is een interim-regering, er zijn veel wankele banken, enz... Dit alles wordt vertaald in een stijgende rente op de Italiaanse staatsschuld. De Euro heeft de tussenschotten weggenomen tussen de deelnemende landen. Wanneer er 1  land over kop gaat is dit een ramp voor de andere landen. U kan het best vergelijken met een boot zonder tussenschotten. Bij één lek gaat het fout.

Wie deze blog al wat langer leest weet dat één asymmetrische schok volstaat om de Euro uit elkaar te doen spatten. Papiergeld is sowieso een onbetrouwbaar ding. De Euro is twee maal zo onbetrouwbaar, wegens dat Het is én papiergeld  én  een kunstmatige munt is. De Euro is een politiek project en geen industrieel project.

Ziezo. Ik merk dat de nabije toekomst veel verandering zal opleveren maar helemaal niet in de positieve zin. Vooruitgang is goed en nodig. Het is de enige aanvaardbare weg. De vraag blijft enkel of dit niet een te groot voordeel oplevert voor een bepaalde groep mensen en ten nadele van wie. De laatste jaren heeft ons geleerd dat enkel de grote industrieën er baat bij hebben wegens schaalvergroting en meer omzet. De basis van wat Europa zou moeten zijn, de mensen, de burgers ervaren dit helemaal anders.  Een pauze inbouwen en inventaris opmaken van wat werkt en ons tegenwerkt zou geen slecht idée zijn. Zou blijk geven van gezond verstand.  Helaas.

 

Intussen ….. goud en zilver aankopen !!



https://www.youtube.com/watch?v=tzM5Ar55KPE

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0