Het valt wel erg op dat de uitbraak van het Corona virus aanleiding geeft tot een forse prijsverhoging van goud en zilver. De verklaring is eenvoudig. De impact van het virus kan erg nadelig zijn voor de wereldeconomie. De Chinese overheid ziet zich verplicht tot het nemen van draconische maatregelen om het virus in te dijken. Het gevolg is dat de lokale economie in de klappen deelt en dat de export fors daalt. Addidas noteert maar liefst 85% minder lokale verkopen. China is zowat het "atelier" van de wereld en als China niest zal de rest van de wereld dit ook voelen. Op zich is een afkoelende economie geen probleem, een economie heeft nu eenmaal hoog- en laagconjunctuur. Maar een laagconjunctuur in combinatie met torenhoge schulden is om problemen vragen. Het Coronavirus zal schuld-gevoelige bedrijven, overheden en gezinnen in problemen brengen. Ook banken kunnen opnieuw in problemen komen. Banken hoeven trouwens niet persé het Coronavirus te krijgen om over kop te gaan ( cfr Fortis en Dexia ).

De recente prijshausse toont nogmaals aan dat goud al duizenden jaren een veilige vlucht haven, was, is en zal blijven. Een stijgende goudprijs toont ook aan dat een gedeelte van de wereldbevolking haar vertrouwen in papiergeld aan het verliezen is.

Het komt er op aan geen goud te verkopen en zogezegd winst te nemen. U mag ook aan de huidige prijzen instappen en bijkopen indien er zich een prijscorrectie zou voordoen. Het volstaat het voorbeeld van de centrale banken te volgen en goud aan te kopen.