The House Logo

Het bosdecreet is diefstal.

Door: TH / HD - 27-05-2017

Eerst de feiten. Joke Schouwvliege ( Vlaams Minister voor natuur, omgeving en landbouw,  CD&V ) kwam recent met het voorstel op de proppen om zonevreemde bossen te beschermen. Dit houdt in dat bouwgronden worden omgevormd tot bosgronden. Maar liefst 12.000 hectare kwam in aanmerking om tot bosgrond te worden omgevormd. De maatregel zou Vlaanderen meer open ruimtes moeten geven. Wat mij opvalt dat niemand spreekt over de bron van het probleem. De politici hebben toegelaten dat dit land overbevolkt is geworden. In korte tijd zijn we met meer dan 11,26 miljoen Belgen...

Veel Vlamingen, al dan niet eigenaar van een lap grond, moesten bij het zien van het voorstel van Joke toch naar lucht happen. Het voorstel hield niet alleen een forse waardevermindering in maar er kon evenmin nog gebouwd worden op de betrokken percelen.

Gelukkig heeft minister-president Geert Bourgeois (N-VA) het plan naar de prullenmand verwezen. De eigenaars van een lap grond kunnen weer ademen.  Alhoewel... Het voorstel van Joke is exemplarisch te noemen. Hoe snel de overheid kan beslissingen over de aard uw bezit. Reeds vorig jaar heeft Wouter Beke (voorzitter CD&V) gesteld dat "wie 250 à 300.000 euro aandelen bezit een rijke burger is". http://www.hln.be/hln/nl/38262/Begroting/article/detail/2919704/2016/10/13/Beke-Een-bepaalde-partij-heeft-ons-voorstel-zeer-negatief-geframed.dhtml

Wie in België een ( klein ) bezit heeft opgebouwd moet zich terecht zorgen maken. De overheid begint bizar te doen, of toch tenminste de CD&V. Ook wordt de burger aangetast in zijn drang om arbeid te verrichten en daarvoor beloond te worden. Wat baat arbeid als morgen de overheid weg is met de vruchten hiervan ?

Vroeg of laat zal de EU, België verplichten om extreem hard te bezuinigen ( cfr Griekenland ) en dan kan het rap gaan. Bijna al onze bezettingen zijn digitaal gekend door de overheid (aandelen, spaarboekjes, onroerend goed enz...).  Een financiële hold-up op de Belgische bevolking ( cfr Cyprus ) behoort zeker tot de mogelijkheden.

 

Steek uw bezit veilig weg in gouden en zilveren munten. Het zou de overheid te veel tijd en centen kosten om succesvol edelmetalen in beslag te nemen.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0