The House Logo

Griekenland gaat van kwaad naar erger.

Door: TH / HD - 08-03-2016

Alsof het land nog niet genoeg problemen kent, stort ook de toeristische sector in.

Zo meldt ons de krant “Het Laatste Nieuws”.

http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2630889/2016/02/28/Toerisme-stort-in-op-Griekse-eilanden.dhtml

Toeristen willen tijdens hun vakantie niet geconfronteerd worden met vluchtelingen en vooral de hotels op de eilanden, gesitueerd in het oostelijk gedeelte van de Egeïsche merken dat de toeristen wegblijven.

De toeristische sector is van vitaal belang voor de Griekse economie. Maar liefst 25% van het Grieks BNP wordt in deze sector gerealiseerd. Wat goed is voor het toerisme is goed voor Griekenland en omgekeerd. 

Wanneer het BNP van Griekenland ook maar een beetje krimpt komen de gemaakte beloften naar de ECB, IMF en EU in het gedrang. De vele tientallen miljarden euros die worden uitgeleend aan de Griekse overheid en aan de Griekse banken zullen vroeg of laat waardeloos blijken.

Is dit ons probleem, kan u zich afvragen ? Jawel, dit is ons probleem, want bij het niet terugbetalen van het krediet aan de ECB moeten de nationale lidstaten (ook België) bijspringen. Het kredietrisico voor de ECB is beperkt, het blijft tenslotte een bank ! En banken zijn allergisch voor risico. Het gelach zal door u en ik betaald worden.

Vroeg of laat gaat Griekenland ten onder en ontploft de kredietbel in ons gezicht.

Of hoe het Europees project, alhoewel goed bedoeld, ons allemaal het moeras intrekt.

Ondertussen slaagt Europa er niet in het vluchtelingenvraagstuk op te lossen en blijven alle lidstaten maar wat aanmodderen.

Dit loopt slecht af !

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0