Eerst de feiten. De gloednieuwe  Basel 3 norm maakt van goud opnieuw een volledig te vertrouwen actief voor banken. De Basel normen zijn een internationale set van standaarden opgesteld door de Bank for International Settlements (BIS Bank) waarmee kapitaal- en andere eisen aan banken worden gesteld. Banken zijn door de aard van hun activiteit van nature uit weinig solvabel. Er bestaat niet zoiets als een solvabele bank. Iedere bank kan failliet gaan. De Basel normen moeten de solvabiliteit van de banken verbeteren. 

Met de Basel 2 norm mocht goud slecht aan 50% van haar marktwaarde gewaardeerd worden, met de nieuwe norm is dit 100%. En zo hoort het. Goud en zilver zijn volledig te vertrouwen en centrale banken blijven goud bijkopen. Om het eenvoudig te stellen, goud is meer te vertrouwen dan bv een overheidsobligatie van Griekenland. Goud kan niet failliet gaan, er is geen tegenpartij risico. Basel 3 geeft goud haar glorie van vroeger terug. Ook psychologisch is dit een enorme stap vooruit.
De Basel 3 norm zet de poort helemaal open voor de financiële industrie om te investeren in fysiek goud en zilver. Basel 3 stelt duidelijk dat het om fysiek goud moet gaan en niet om afgeleide producten in goud. Zeer waarschijnlijk gaan banken, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen enz... goud gaan kopen omdat Basel 3 het promoot en omdat het een zeer goede belegging is. 
We moeten ons niet direct verwachten aan een forse prijs opstoot maar een belangrijke stap werd gezet. Natuurlijk zal u in de mainstream media nergens iets vernemen over deze gebeurtenis. Het is de bedoeling dat "Jan met de pet" rustig bankproducten koopt en geld spaart op het spaarboekje. Ondertussen heeft de elite (BIS bank + centrale banken) een ander plan, goud zal hierin een centrale rol spelen. De leugen van het papiergeld kan niet eeuwig duren.

https://palisade-research.com/gold-re-monetization-2019/