The House Logo

Fitch en de leugenpers

Door: TH / HD - 06-01-2017

Kredietbeoordelaar Fitch verlaagt de kredietwaardigheid van België van AA+ naar AA-. Fitch nam deze beslissing omdat de begroting van België ontspoort.

Het moet gezegd worden dat de vooropgestelde begrotingsdoelstellingen niet worden gehaald. Het is interessant te zien hoe Fitch z'n mening onderbouwt. België heeft last van aanslagen gepleegd door terroristen, de inkomsten uit belastingen vallen tegen, de instroom van vreemdelingen is duur, de gedecentraliseerde aard van België maakt ons land moeilijk bestuurbaar, bovendien bleken extra belastingen net het tegenovergestelde effect te hebben (cfr. speculatietaks).

Wanneer men het artikel rond Fitch in "De Morgen" leest, heb ik alvast de indruk een soort van opgekuiste versie te lezen. De Morgen gaat helemaal niet dieper in op de problemen veroorzaakt door terrorisme en vreemdelingen. De Morgen gaat ook niet dieper in op de goede maatregelen van de huidige regering. Dat de Belgische staatsstructuur fout in elkaar steekt wordt al helemaal verzwegen.

 

Zo zie je maar hoe de argeloze lezer in het ongewisse wordt gelaten. Wat Fitch over België schrijft is fundamenteel en belangt ons allemaal aan. Helaas de leugenpers vindt dat u niet de volledige waarheid moet kennen. Oordeel voor uzelf en lees het verslag van Fitch en daarna het artikel in De Morgen, een wereld van verschil.

 

https://www.fitchratings.com/site/pr/1017088

 

http://www.demorgen.be/economie/belgische-kredietwaardigheid-verlaagd-van-aa-naar-aa-door-budgettaire-ontsporingen-bb3d8279/

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0