The House Logo

Even een overzicht van vorige week...

Door: HD - 17-08-2015

Het was vorige week interessant, weeral wat maskers die afvallen.

1. De devaluatie van Yuan, met een valuta-oorlog in Azië tot gevolg. Het Chinees groeiverhaal is op z'n minst aan het afkoelen. Niets groeit tot in de hemel.
2. De economieën van Italië, Frankrijk en Duitsland blijken minder gegroeid te zijn dan voorspeld werd. Blijkt voor Frankrijk de groei zelfs verwaarloosbaar te zijn.
3. Ruzie tussen Duitsland en het IMF, waarbij het IMF stelt dat de situatie in Griekenland niet houdbaar is zonder schuldvermindering, Duitsland kijkt de andere kant uit en wil niet weten van een schuldvermindering.
4. Dichterbij bij huis, de fiscale ontvangsten van de Belgische overheid vallen tegen en gaan waarschijnlijk een tekort veroorzaken van 0,5 à 1 miljard euro. De begroting moet herzien worden.
5. De koers van Bpost kreeg een forse klap op de beurs van Brussel van ongeveer 10%. Op zich niet erg, maar haar kernactiviteit (verdelen van post) staat onder zware druk. Een van de grootste bedrijven in België die het moeilijk krijgt...
6. Ook de bankverzekeraar Delta-Lloyd met belangrijke activiteiten in België heeft het moeilijk, een koersdaling van ongeveer 30% op de beurs van Brussel... Waar hebben we dat nog gezien, banken die plots een probleem hadden ?
7. Een immense vluchtelingenstroom die op gang is gekomen uit het midden-oosten, die doet denken aan de val van het West – Romeinse rijk.
8. In Nederland, het failliet van Royal Imtech (verlener van technische diensten, 22.000 medewerkers), de beleggers zijn hun inleg volledig kwijt.
9. Om positief te eindigen, de centrale bank van China kocht deze week 19 ton goud bij.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0