The House Logo

Euro … quo vadis ?

Door: TH / HD - 07-09-2017

Op 31/08/2017 tuimelde, de EUR tegenover de USD van 1,1905 naar 1,1845. De plotse daling komt omdat beleidsmakers bij de EU en de ECB zenuwachtig worden rond de dure euro. Een dure euro maakt de export duurder en houdt de inflatie lager. De euro is de laatste weken fors in waarde gestegen omdat de ECB liet uitschijnen het bijdrukken van geld af te bouwen. Het gevolg hiervan is een duurdere euro. Hiermee is duidelijk aangetoond dat het afbouwen van het stimulus programma ( =bijdrukken van geld ) waarschijnlijk niet zal lukken. Bijkomend gevaar voor de overheden is dat de rente wel eens zou kunnen stijgen en dit maakt de overheidsschulden onbetaalbaar.

Hiermee is nogmaals aangetoond dat de vrije markt buiten spel wordt gezet. De overheid hoeft zich niet in te laten met het manipuleren van wisselkoersen.

Los van bovenstaande argumenten is en blijft de euro een politiek project en geen industrieel project. Politici waren van mening dat de euro een gevoel van trots en éénheid had moeten geven aan alle Europeanen. Het is op een mislukking uitgedraaid. In realiteit is Europa nog nooit zo verdeeld geweest als vandaag. Ondertussen worden door de voorspelde economische asymmetrische schokken,   de landen van Zuid-Europa in een wurggreep gehouden. De verkiezing van Macron tot president van Frankrijk heeft de mensen eventjes laten denken dat alles wel goed zou komen en de goudprijs incasseerde een daling. Maar laat u niet van de wijs brengen. Fundamenteel blijft het slecht gaan met Europa en haar instellingen.


Vroeg of laat desintegreert de euro.


Ik heb al goud & zilver gekocht.

 

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0