Christian Sewing, CEO van Deutsche Bank stelt dat de centrale banken geen munitie meer hebben om een grote economische crisis aan te kunnen en of de economische groei te stimuleren. Draghi heeft geen munitie meer, hij heeft geen bazooka meer. Hij heeft nog wat knuppels en bijlen om verder oorlogje te voeren. Tot daar de beeldspraak maar de mening van Sewing is duidelijk. Hij staat aan het hoofd van een fel geplaagde bank en weet waarover hij spreekt. Het eindeloos bijdrukken van geld ( QE ) en de stand van de rente om zeep helpen, hebben duidelijk niet gewerkt. Gelukkig is de overheid geen voedselproducent of we zouden allemaal honger lijden. 
Sewing verwijst ook naar de toenemende geo-politieke spanningen en een veranderde wereldorde, inderdaad de onzekerheid neemt steeds toe.
De recentelijke ondergang van de reisorganisatie Thomas Cook leert ons dat ook een grote onderneming plots failliet kan gaan. De economische gevolgen voor landen als Griekenland zijn enorm. Een domino effect is snel gebeurd.


Daarom, kies voor zekerheid en koop goud, net als centrale banken doen. Of hebt u meer vertrouwen in knuppels en bijlen ?


De goud- en zilverprijs ondergaan een kleine correctie. Hét moment om bij te tanken of in te springen


https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/ceo-deutsche-bank-centrale-banken-kunnen-nieuwe-crisis-niet-opvangen/10165737.html