The House Logo

En toen kwam men de standbeelden weghalen.

Door: TH / HD / JVC - 17-09-2017

De rassenrellen in Virginia met 1 dode tot gevolg en de terreuraanslag in Barcelona met ongeveer 13 doden moeten voor ons allemaal een duidelijk signaal zijn. Als schrijver van dit artikel zeg ik u niet wat u van bovenstaande zaken moet denken. Wat wel van belang is dat u vrij denkt en naar de feiten kijkt. 

Even op een rij : de overheid vaardigt steeds meer wetten uit, belastingen stijgen steeds, de ECB bepaalt welke rente voor u en mij goed is. Het open-grenzenbeleid van de EU en de cashloze maatschappij komen steeds dichterbij, zwarte piet komt onder druk te staan, de verkiezing van Trump, Brexit, criminaliteit, de overheidsschuld blijft stijgen, sommige straatnamen en standbeelden moeten er aan geloven, terreuraanslagen, steeds meer files, stress, enz...

Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat de overheid niet meer in staat is oplossingen aan te reiken. Integendeel, de overheid is ook een deel van het probleem geworden. Geen enkele overheid is forever en ook de onze niet. Democratie is prima maar kan ook ten onder gaan. Ook papier en elektronisch geld kunnen ten onder gaan. Ik vermoed dat wanneer de overheid beslist om straatnamen te wijzigen en standbeelden af te voeren ( hoe goed bedoeld dat ook moge zijn ) we op een hellend vlak beland zijn en dat het van hier af enkele neerwaarts kan gaan. Een overheid doet alles om te overleven.

Zo ook in de financiële wereld.  High tech finance krijgt de overhand en de overheid kijkt toe langs de ene kant en verbiedt en wil controleren lang de andere kant. Denk maar aan al de cryptomunten, de gemanipuleerde markten ( zie hoge boetes achteraf ). Goldman Sachs controleert en beïnvloed alle thuismarkten enkel en alleen om er voordeel uit te halen. Het hele Griekse drama is in elkaar gezet door GS en de overheid kijkt toe….Rotschild heeft nu ook Frankrijk in haar greep en  Macron voert uit. Frankrijk heeft trouwens al gevraagd om de regels te versoepelen. Duitsland komt er als enige frontrunner bedrogen uit Duitsland, heeft altijd bijgedragen en de eindrekening positief afgesloten. Iedereen hinkt achterop. Het IMF heeft zich niet te moeien met Europese interne zaken, zegt Macron. Point à la ligne.

 

We dreigen naast de landingsbaan terecht te komen.

Het wordt steeds moeilijker de waarheid te achterhalen.

Blijf gefocust, informeer je en hou edele metalen aan. Een goeie raad ..

 

Om te eindigen citeer ik Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Econopolis, "De euro zou een nieuwe ernstige economische crisis allicht niet overleven in zijn huidige vorm. Het risico dat de eurozone de komende tien jaar onder druk van extreme partijen afbrokkelt, blijft verontrustend groot".  Bron : http://www.tijd.be/opinie/algemeen/De-euro-overleeft-een-volgende-economische-crisis-niet/9779843

 

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0