Meestal is mijn advies, koop munten aan. De voordelen zijn als volgt : het instapbedrag is klein, ook bij verkoop is een klein bedrag mogelijk, de anonimiteit is totaal, kleine hoeveelheden munten zijn eenvoudig weg te stoppen. Munten hebben eveneens het voordeel dat een handgift eenvoudig is. Een verjaardag, een attentie is snel gemaakt met een gouden munt. Tijdens een moeilijke periode ( oorlog of economische oorlog als je wil ) is mobiliteit een bijkomend voordeel, munten zijn eenvoudig te transporteren.

Voor erg kapitaalkrachtige mensen zijn staven een goed alternatief. Het bezit van vele duizenden munten in een brandkast kan omslachtig zijn. Ter informatie, The House verhuurt safes.

Zowel voor staven en munten moet men steeds de premie in de gaten houden. Een principe is, hoe kleiner de munt, hoe hoger de premie. Micro-munten, kleiner dan 1 à 2 g, zijn te mijden wegens verhoudingsgewijs te duur.

Niets staat u in de weg om een mix van munten en staven aan te houden. Het hangt een beetje af van het bedrag waarmee u wenst aan te kopen. En het aantal kinderen. Een kilo gaat kan je moeilijk in 3 delen. 3 x 250 gr en een aantal munten zal dit voor je oplossen.

Het “ munten of staven “ - verhaal kun je ook vergelijken met bankbiljetten van 5 euro en van 500 euro. Beiden hebben hun eigenschappen en het is aan de klant om hierin een beslissing te nemen.


Twijfel je ? Bel ons dan even. We maken graag tijd voor een deskundige uitleg