The House Logo

Een stukje geschiedenis.....

Door: TH / HD - 26-07-2016

We gaan even terug in de tijd….1776.

De Verenigde Staten scheuren zich af van Groot-Brittannië en met de onafhankelijkheidsverklaring of "Declaration of Independence" is de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten een feit.

Een wereldmacht wordt geboren.       http://www.archives.gov/exhibits/charters/constitution_transcript.html 

Zo ziet u maar, een Brexit is van alle tijden.

Voor die tijd was de onafhankelijkheidsverklaring bijzonder vooruitstrevend. Er is aandacht voor mensenrechten, vrijheden, goed bestuur, tolerantie, belastingen enz... Kortom een uniek document dat bij nadere lectuur nog altijd actueel is. De verklaring werd opgemaakt aan de hand van de ideeën van de verlichtingsfilosofen. 

Bovendien en dit belangt ons aan, onder artikel 1, sectie 10 staat er te lezen "make any Thing but gold and silver Coin a Tender in Payment of Debts".  Laten we samen vaststellen dat in 1776 de opstellers van het document goed wisten  hoeveel schade papiergeld kon aanrichten. Dit is uniek in de wereld. Goud en zilver maken deel uit van een gezonde economische basis van elk volk. Een bijproduct van goud en zilver is dat er minder plaats is voor een schuld gedreven economie. In 1776 wist men dat teveel schuld fout was en nadelig is voor de burgers. Inderdaad, ieder kind dat nu wordt geboren, zal later de overheidsschuld mee helpen aflossen. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Stel ook vast hoe wij als bevolking gehersenspoeld worden. In 1776 kregen goud en zilver een rechtmatige plaats in de onafhankelijkheidsverklaring, o.a. naast burgerrechten. Mocht er anno 2016 een onafhankelijkheidsverklaring opgemaakt worden zouden er allerlei politiek correctie zaken in staan, maar zeker geen verwijzing naar goud en zilver.

Papiergeld maakt van ons schuldslaven, goud en zilver zijn nooit iemands schuld.

Copyright © 2024 - The House NV | Niets op deze site is individueel beleggingsadvies
0